Populært flyselskab aflyser knap halvdelen af sine danske ruter

Omikronvarianten får Ryanair til at sætte 28 danske ruter på pause i tre uger af januar. Det går hårdest ud over Billund Lufthavn.

Ryanair indstiller midlertidigt to ruter fra Kastrup Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Hanna/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den kommende måned vil væsentlige færre fly fra Ryanair lette og lande i danske lufthavne.

Lavprisselskabet indstiller nemlig 28 danske ruter fra 10. januar og tre uger frem. Det skriver branchemediet Check-In.

Ryanair, der normalt opererer 59 ruter i Danmark, skærer dermed i knap halvdelen af de danske ruter. Det går hårdest ud over Billund Lufthavn, hvor kun otte ud af de sædvanlige 27 ruter vil blive opretholdt.

Aarhus og Aalborg Lufthavn mister hver tre ruter i perioden, mens Kastrup slipper billigst med blot to aflyste ruter til Bonn-Köln og Liverpool, skriver Check-In.

Aflysningerne skyldes omikronvarianten og nye rejserestriktioner, der giver flyselskabet kamp til stregen. Globalt indstiller flyselskabet 33 procent af alle sine ruter i det kommende års første måned.

Den forværrede coronasituation gjorde desuden, at Ryanair kort før jul sænkede sine forventninger til 2021. Selskabet regner med et tab for året på mellem 250 og 450 millioner euro – svarende til et sted mellem 1,9 og 3,3 milliarder danske kroner.

Flyselskabet tager i januar stilling til, om suspenderingerne skal fortsætte ind i februar og marts 2022. Det skriver selskabet i en meddelelse.