Populær sko bliver nu brændt og smidt i toilettet af Trump-modstandere

Sneakermærket New Balance er kommet i stormvejr efter at have udtrykt glæde over Trumps valgsejr. Det har fået en række tidligere fans af skomærket til at brænde og smide New Balance sko i toilettet.

Foto: PR tibottch, grgerhar
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sneaker-mærket New Balance med det velkendte N på siden af skoen er kommet i overraskende hård modvind. Forbrugerne er blevet til tordenskyer, fordi sneaker-direktøren, Matthew LeBretton, udtrykte glæde over Trumps sejr, og at det Hvide Hus nu er på vej i den rigtige retning.

Det skriver Bloomberg.

Hadet over sneaker-mærket New Balance blev udløst af et tweet, som Wall Street Journals Sara Germano skrev. I tweetet citerer hun direktøren for at sige, at Barack Obama og hans regering har vendt det døve øre til New Balance.

Det døve øre referer tilbage til firhandelsaftalen Trans-Pacific Partnership (TPP), som Barack Obama har forhandlet med 12 stillehavsnationer: Canada, USA, Mexico, Peru, Chile, New Zealand, Australien, Malaysia, Singapore, Brunei, Vietnam og Japan. Den aftale har Donald Trump hele tiden været imod, ligesom sneakerdirektøren.

Den kommentar har nu fået en række førhenværende sneakerfans til at gøre alle mulige ting mod New Balance-skoene. Blandt andet er skoene blevet brændt, smidt i skraldespanden og afleveret tilbage til butikken brugte. Og bedræfterne er blevet gladligt promoveret på det sociale medie Twitter.

I et interview med BuzzFeed, et digitalt, amerikansk nyhedsmedie, siger New Balances direktør, at han står ved sin udtalelse. Men han uddyber dog med, at udtalelsen bygger på Donald Trumps handelspolitik og ikke hans menneskesyn.

Endvidere har New Balance svaret igen på Twitter.