Populær mobilbetaling bliver gratis lidt længere

MobilePay har været en overraskende stor succes for Danske Bank, som nu indfører en ny aggressiv prispolitik, ekspresudvikling af nye funktioner og nye samarbejder med detailhandlen.

Små og store beløb kan overføres til modtageren, blot man kender vedkommendes telefonnummer - og forudsat at begge parter har downloaded app'en MobilPay. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Banks enegang med mobilbetalingstjenesten MobilePay har været så stor en succes, at banken nu hvæsser kløerne for at beholde sin førerposition i forhold til konkurrenterne.

Banken har besluttet at forlænge perioden med to år, så tjenesten kan bruges gratis frem til januar 2016 - for den første million brugere. Det skriver Jyllands-Posten.

Foreløbig har 430.000 brugere downloaded appen, der gør det muligt at overføre penge alene ved hjælp af mobilen og modtagerens telefonnummer og uafhængigt af, hvilken bank både afsender og modtager er kunde i. 240.000 - eller 55 procent - af dem, der har hentet appen, er kunder i andre banker.

For Danske Banks egne kunder vil tjenesten blive ved med at være gratis. Når den gratis periode udløber, vil andre skulle betale 10 øre per overførsel.

De øvrige danske banker er gået sammen om mobilbetalingstjenesten Swipp, som dog kræver, at man er kunde i en af de banker, der udbyder det. Her skal man bruge Nem-ID for at overføre penge. Endnu har den største bank i samarbejdet - Nordea - ikke koblet sig på Swipp.