Populær kaffekæde sat til salg

Danske Baresso skal sælges efter flere år med stor vækst, men med en presset bundlinje. Nu ser kaffekæden endelig ud til at tjene penge, og det vil aktionærerne udnytte.

Administrerende direktør Kenneth Luciani sætter sammen med resten af ejerkredsen Baresso til salg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til Salg-skiltet er sat i vinduet på en af landets mest populære kaffekæder. Salgsprisen på den hastigt voksende Baresso-kæde forventes at ligge på et trecifret millionbeløb.

Det skriver Jyllands-Posten.

Efter flere års hårdt presset økonomi ser kaffekæden langt om længe ud til at have fået styr på indtjeningen. Baressos seneste årsregnskab viser en bruttofortjeneste på mere end 100 millioner kroner, men også et underskud på bundlinjen. Det skyldes, at ejerne og ledelsen har satset massivt på en turn-around af virksomheden, og her har omkostningerne været store.

I følge Jyllands-Postens oplysninger er Baresso sat til salg gennem investeringsbanken Carnegie. Baressos nuværende formand Patrick Howaldt har været formand for kameraproducenten Phase One i flere år. Den blev for nylig solgt til en engelsk kapitalfond med rådgivning af netop Carnegie.

Håber er at komme i kontakt med potentielle købere fra udlandet, som kan se muligheder i at brede Baresso-konceptet ud til resten af verden, skriver Jyllands-Posten.

Den danske kaffekæde blev etableret i 2000 af stifteren Kenneth Luciani og beskæftiger mere end 200 ansatte på landsplan. Den første kaffebar blev åbnet på Højbro Plads, og siden da er 30 kaffebarer åbnet på attraktive adresser rundt om i landet, blandt andet på Rådhuspladsen i København.