Populær familierestaurant gør klar til at sælge ud

Familien bag Restaurant Flammen er klar til at sælge ud af restauranten, som blandt andet har slået sig op på et stort udvalg af kød. Drømmen er at åbne endnu flere butikker, gerne syd for grænsen.

Familien bag Restaurant Flammen er klar til at sælge ud af restauranten, som blandt andet har slået sig op på et stort udvalg af kød. Drømmen er at åbne endnu flere butikker, gerne syd for grænsen.    Fold sammen
Læs mere

De har ramt rigtigt med et koncept, der mest af alt handler om kød og masser af det, og nu inviterer familien bag Restaurant Flammen investorer til, så drømmene om at åbne endnu flere restauranter kan blive til virkelighed.

Ifølge dagbladet Børsen har de sønderjyske ejere sat en proces i gang for finde investorer, der er interesseret i at købe sig ind i restaurantkæden. Børsen skriver, at corporate finance-rådgivere fra Translution Capital har fået mandat til at sondere mulighederne i markedet, for hvis der skal åbnes flere restauranter, skal der kapital til.

»Vi står ved en skillevej nu, hvor der skal trykkes lidt mere på speederen. Hvis der er nogen, der kan hjælpe os med at skubbe til det hjul, vi gerne vil have til at trille, så kan det være, vi skal have nogle ind,« siger sønnen i familien, Martin Rosenfeldt Sunddal, til Børsen. Han forventer, at der vil komme en afklaring i slutningen af året.

Flemming og Ketty Rosenfeldt Sunddal og deres børn Kristina og Martin åbnede Restaurant Flammen i 2009, og siden er det kun gået fremad for den sønderjyske familie.

Selskabet bag restauranterne, Rosenfeldt og Sunddal Holding ApS, præsterede et rekordoverskud i 2015 med et driftsresultat på 24,8 millioner kroner, hvilket er en stigning på godt 20 procent sammenlignet med året før.

Samtidig har konkurrenten Jensen's Food Group kunnet se omsætningen skrumpe fra 476 millioner i 2012 til 412 millioner i 2014, og de seneste to år er man kommet ud med et samlet underskud på 40 millioner.

Restaurant Flammen har indtil videre 11 restauranter fordelt i hele landet. Familien har tidligere luftet tankerne om at rulle konceptet ud i Tyskland, eventuelt med en partner.

Inklusiv deltidsansatte beskæftiger Restaurant Flammen ca. 800 medarbejdere.