Polsk IT-firma køber op i Danmark

Det børsnoterede Asseco har købt aktiemajoriteten i det danske konsulenthus IT Practice, og det bliver starten på flere opkøb herhjemme.

Det danske IT-konsulentfirma IT Practice har fået polske hovedejere. Det bliver begyndelsen til flere opkøb i Danmark.

Asseco Poland, der har selskaber i 15 europæiske lande og er børsnoteret i Warszawa, har købt aktiemajoriteten i IT Practice. IT Practice har 100 medarbejdere i de fire selskaber IT Practice, Peak Consulting Group, Peak Kurser og udviklingshuset Codeconnexion - sidstnævnte i Colombo på Sri Lanka.

Ønsker stort selskab i Danmark

»Det er en stor dag for vor gruppe. I et år har vi ledt efter en potentiel partner, og i seks måneder har vi forhandlet. Der er ikke tale om et køb - vi fandt en partner, og det er begyndelsen. Vi ønsker at bygge et stort selskab i Danmark gennem en føderation af entreprenører som mig selv. Det er nemlig nødvendigt, ellers kan vi ikke konkurrere med de store,« siger Adam Góral, stifter og koncerndirektør i Asseco, til Business.dk.

Han grundlagde selskabet i 1991, og hans mål er at dække hele Europa.

»Jeg har altid været imponeret af den skandinaviske kultur, og jeg tror, at vi kan lære meget af IT Practice,« siger han og understreger, at kommende køb i Danmark kun sker, hvis IT Practices ledelse er enig i dem.

Styrkelse på bankfronten og med e-læring

Administrerende direktør i IT Practice, Torben Falholt, understreger, at IT Practice bevarer sin selvstændighed som led i det nye samarbejde. Ledelsen og bestyrelsen fortsætter derfor som hidtil, det samme gør strategien.

»Men nu får vi adgang til en række produkter, som er interessante for offentlige kunder og finanskunder, især inden for kærnebanksystemer og e-læring. Og vi tager ikke produkterne, fordi vi skal, men fordi vi synes, at de er spændende for os at have med til kunderne,« siger Torben Falholt.

Asseco omsætter for fem milliarder kroner og havde senest et overskud på 700 millioner kroner. Selskabet har 8.500 medarbejdere i Europa og har Deutsche Bank, Deutsche Telekom, France Telecom, Henkel, Unilever og Volkswagen på kundelisten foruden Nordeas og Nykredits polske afdelinger.

IT Practice har høstet anerkendelse i både Børsens og Computerworlds vurderinger og konkurrerer i det daglige med de store spillere som Capgemini, CSC og IBM. Virksomheden omsatte senest for 127 millioner kroner og havde et overskud på omkring 17 millioner kroner.