Politisk tilfredshed med TV 2s beslutning

Efter dages heftig kritik sænker tilfredsheden sænker sig over Christiansborg, hvor partiernes medieordførere generelt er tilfredse med beslutningen om, at TV 2s administrerende direktør skal forlade TV 2 øjeblikkeligt.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
"Det er en beslutning, jeg er meget tilfreds med," siger Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen, der var med til at rejse kritikken af, at nu afgåede administrerende direktør Per Mikael Jensen i første omgang fik lov til at arbejde videre i spidsen for TV 2 på trods af hans nye ansættelse i Metro International.

"Jeg går desuden udfra, at bestyrelsen sørger for, at Per Mikael ikke bliver involveret i beslutninger i TV2, der kan have interesse for hans nye arbejdsplads," siger Mogens Jensen.

Samme melding lyder fra de Konservatives medieordfører Jakob Axel Nielsen, der kalder beslutningen om at afskedige Per Mikael Jensen, men samtidig lade bestyrelsen trække på hans viden gennem rådgivning indtil han starter på sit nye job i november, fornuftig:

"Jeg kan hverken sige, at jeg bakker op eller ikke. Men beslutningen er i overensstemmelse med det, man ville gøre i andre virksomheder. Han er ikke fritstillet men hjemsendt. Det er meget smart, for så han kan stå til rådighed," siger han og understreger, at hans udtalelser om TV 2 er generelle.

Hvordan synes du, at bestyrelsen har håndteret sagen?

"Det vil jeg ikke kommentere på. Jeg ved ikke, om der har været ferie, og jeg kender ikke den viden, bestyrelsen ligger inde med," siger Jakob Axel Nielsen.

Jakob Axel Nielsen har tidligere kritiseret, at bestyrelsen i TV 2 gav administrerende direktør i TV 2 grønt lys til at fortsætte i TV 2 vel vidende, at han i udgangen af oktober skulle starte hos gratisaviskoncernen Metro International.

Metro International har samme ejer som Modern Times Group (MTG), der er TV 2s største konkurrent på det kommercielle TV-marked og en mulig køber af TV 2. Desuden ligger MTG i retssag mod TV 2.

I Dansk Folkeparti er der også tilfredshed:

"Jeg er meget tilfreds med beslutningen. Man må rense luften," siger medieordfører Poul Nødgaard, der samtidig håber på, at bestyrelse handler hurtig, når den skal finde en afløser for per Mikael Jensen:

"Det er så uhyre vigtigt, at alle skibene, der er sat i vandet – de sejler dårlig nok endnu – at de gøres sødygtige," siger han.

”Det er ikke professionelt”

Kulturordfører Holger K. Nielsen fra SF er derimod uforstående over for den måde, bestyrelsen har håndteret sagen på og mener i øvrigt, at Per Mikael Jensen helt bør forlade TV 2:

"Det er ikke særligt professionelt. Bestyrelsen burde med det samme have set, at der var et problem. Jeg er uforstående over for, hvorfor de ikke har gjort det," siger Holger K. Nielsen, der dog er tilfreds med bestyrelsens beslutning:

"Jeg synes sådan set, han skulle være stoppet fuldstændig, men det er da fornuftigt, at han ikke længere sidder som direktør. Men han burde helt forlade TV 2," siger han.

I den radikale lejr er der derimod tilfredshed med den måde, bestyrelsen har håndteret situationen på:

"Jeg er ikke en af dem, der har været ud at sige, at bestyrelsen skal gøre noget bestemt. Politikerne skal ikke lege bestyrelse for hverken DR eller TV 2. Men jeg synes, det er meget fornuftigt, at bestyrelsen har reageret på blæsten, der har været omkring, om Per Mikael skal fortsætte som direktør," siger han med henvisning til, at kritikken fra politikere og eksperter har kunne skade TV 2.

"Så har de håndteret det professionelt. De har indkaldt til møde og taget bestik af situationen. De kunne ikke træffe andre beslutninger," siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Venstres mediepolitiske ordfører.