Politisk splittelse om DR-formand

Intern splid i regeringen er blandt årsagerne til, at den nye formand for DR endnu ikke er fundet. Venstres partisoldat og midlertidig formand, Torben Dalby Larsen, vækker ikke begejstring hos De Konservative som et bud på et permanent valg.

Det skriver Børsen, der erfarer, at De Konservative stadig forsøger at køre J. Lauritzen-direktør Birgit Aagaard Svendsen i stilling til posten. Den tidligere teaterchef Michael Christiansen nævnes også fortsat blandt favoritterne.

”Vi har jo en konstitueret formand, der har gjort det virkelig godt,” siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby til Børsen. Mod et valg af Torben Dalby Larsen taler hans hverdags-job som direktør for en anden stor medievirksomhed, Sjællandske Medier.

Det er tre måneder siden, at Kulturminister Brian Mikkelsen fyrede Mogens Munk-Rasmussen som DR-formand på grund af hans rolle i forbindelse med de massive budgetoverskridelse ved opførelsen af DR-Byen i Ørestad.

I mellemtiden har Brian Mikkelsen forladt Kulturministeriet til fordel for et job som justitsminister, mens tidligere trafikminister Carina Christensen har lukket hullet efter Brian Mikkelsen og overtaget ansvaret for at udnævne en ny DR-formand.

Det var ikke kun Mogens Munk-Rasmussen, der forlod DRs bestyrelse for tre måneder siden. Både det socialdemokratiske medlem, Finn Aaberg, og De Radikales Peter Hvid Jensen, var blandt de bestyrelsesmedlemmer, der læste skriften på væggen og forlod bestyrelsen inden de formentlig var blevet fyret. Siden har De Radikale udpeget kommunikationsdirektør Lars L. Nielsen, mens Socialdemokraterne har peget på journalist Trine Gregorius.