Politisk rivegilde om hemmelig postplan

Et hidtil hemmeligholdt forslag fra konsulentvirksomheden Qvartz foreslår, at kriseramte Postnord bliver løst for en række forpligtigelser, der sandsynligvis vil føre stigende priser i Udkantsdanmark. DF skyder forslaget ned.

Hemmelig plan om Postnords fremtid har skab et større slagsmål på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hemmelig redningsplan for kriseramte Postnord har skudt gang i et politisk rivegilde. Årsagen er, at en række hidtil hemmeligholdte anbefalinger fra konsulentvirksomheden Qvartz om Postnords fremtid åbner for, at den kriseramte postkoncern kan slippe for en række tvungne opgaver, skriver Jyllands-Posten.

Forslaget går kort fortalt ud på, at Postnords såkaldte befordringspligt bliver beskåret i et forsøg på at lette selskabet for en række byrder. Den model vil med stor sandsynlighed gøre det dyrere for borgere i Udkantsdanmark at sende breve og pakker.

Og derfor er det ikke en plan, som Dansk Folkepartis postordfører, Henrik Brodersen, kan acceptere.

»Som udgangspunkt er det ikke noget, vi kan støtte. Det lyder som om, at vi skal have delt landet op i forskellige dele, hvor man betaler forskellige priser for den samme ydelse. I vores lille land bør der ikke være forskel på, hvor du sender noget hen,« siger Henrik Brodersen.

Også hos SF og Socialdemokraterne er der bekymring for, at Danmark kan ende med et postvæsen, som risikerer at favorisere de større byer, skriver Jyllands-Posten.