Politisk glæde over klima-partnerskab

Grøn omstilling skaber vækst og nye arbejdspladser, siger Københavns socialdemokratiske borgmester Frank Jensen. Også miljøministeren og energiministeren glæder sig over Realdanias nye storbysamarbejde.

Københavns overborgmester Frank Jensen er begejstret for Realdanias støtte til C40 Cities - Climate Leadership Group. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investeringer i grøn og bæredygtig teknologi mindsker energiforbruget, giver borgerne højere livskvalitet og skaber vækst og nye arbejdspladser, siger Frank Jensen:

»Jeg er rigtig glad for, at Realdania nu indgår i et tæt samarbejde med C40. C40 er en vigtig og indflydelsesrig organisation, der har stor betydning i forhold til at gøre verdens storbyer mere grønne og bæredygtige,« siger han og peger på, at København har været aktiv i C40 siden 2009.

Også miljøminister Ida Auken (SF) jubler:

»Det 21. århundrede er byernes århundrede. Flere og flere bor i byerne, ikke mindst i udviklingslandene. Det kan give nogle gevaldige udfordringer, men hvis vi forstår at tænke byerne rigtigt, kan fordelene blive endnu større,« siger hun.

»eg ser det derfor som et stort plus, at Realdania indgået et samarbejde med C40, som jo netop er en sammenslutning af de byer, der arbejder målrettet for at skabe innovation og bæredygtige løsninger.«

Energiminister Martin Lidegaard (R) mener, at København har en unik plads i netværket:

»C40-netværket før en stor indsats for at begrænse CO2-udledningerne i byerne og konsekvenserne af klimaforandringerne. Takket være samarbejdet i C40 kan verdens førende byer drage nytte af dansk viden på området. Det vil helt sikkert styrke indsatsen, at Realdania indgår et samarbejde med C40,« siger han.