Politisk flertal vil stoppe huslejefidus på Strøget

Det skal være slut med smarte huslejefiduser, der kan presse lejepriserne op i et niveau, hvor de ikke hører hjemme på landets populære handelsgader.

Foto: Kim Haugaard. Strøget i København under julebelysning.
Læs mere
Fold sammen

Sådan lyder det nu fra et politisk flertal i Folketinget, efter Finans har afsløret, at udlejere har skjult følsomme oplysninger i lejesager.

Det skriver Finans.dk

»På mange måder er det en bekymrende udvikling, der er blevet beskrevet, og vi vil nu bede om et samråd med erhvervs- og vækstministeren. Det vil vi bl.a. for at få hans vurdering af den huslejekarrusel, som jeg mener, at det her er udtryk for,« siger Morten Bødskov, erhvervsordfører for Socialdemokraterne.

Huslejefidusen går ud på, at man skjuler diverse rabataftaler, som butikker har fået for at indgå en lejekontrakt med en høj årlig husleje. Udlejer bruger den høje husleje til at argumentere for, at andre butikker skal stige i husleje, men det sker uden at fortælle om rabatterne, skriver Finans.

Dansk Erhverv har foreslået et servicetjek af erhvervslejeloven for at sikre et fair marked på Strøget i København og andre handelsgader i landets store byer, hvor priserne på ejendomme er eksploderet over de seneste år. Det er Socialdemokraterne, SF , Enhedslisten og Dansk Folkeparti indstillede på.