Politisag mod hele topledelsen i den krakkede EBH Bank

En usædvanlig barsk advokatundersøgelse får nu den nyindsatte bestyrelse i den krakkede EBH Bank fra Fjerritslev i Vestjylland til at anmelde den tidligere ledelse i banken til bagmandspolitiet. (Opdateret kl. 17.02)

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Advokatundersøgelsen skriver, at der er ”handlet kritisabelt og ansvarspådragende.” Det betyder, at der nu er en lang række erstatningssager på vej mod den tidligere direktion, bestyrelse og revision i EBH Bank.

Advokatundersøgelsen er overdraget til politiet for en større efterforskning. Politianmeldelsen koordineres i øvrigt med Finanstilsynet.

Først i skudlinjen står den mangeårige førstedirektør Finn Strier Poulsen og bestyrelsesformanden Egon Korsbæk. De har begge to stået i spidsen ikke bare for EBH Bank men også for den største aktionær, EBH Fonden. For nogle uger siden kom der en advokatundersøgelse af forholdene i EBH Fonden, som er under konkursbehandling. En undsøgelse, som var bestilt af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som har tilsynet med fonden.

Indbragt for revisornævnet

Udover Finn Strier Poulsen slæbes også den øvrige direktion ved Jens Nielsen, Finn Jensen og Flemming Sørensen, ligesom hele bestyrelsen gøres personligt ansvarlige i erstatningssagen.

Heller ikke revisionen går fri. Både den interne revisionschef og den eksterne revisor bliver mødt af en retssag. Den tidligere revisor, stats. aut. Revisor Jens Peter Egebjerg har ifølge advokatundersøgelsen ”omgået revisorloven.” Væsentligt i den sag er det, at Egebjerg fortsatte som rådgiver for bankens direktion og bestyrelse efter han var fratrådt i 2007. Egebjerg er derfor indbragt for Revisornævnet.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra hverken Strier Poulsen eller Egon Korsbæk til den alvorlig kritik i advokatundersøgelsen.