Politikere vil have åbenhed om Nets

Datacentraler som Nets skal offentliggøre Finanstilsynets rapporter om it-sikkerhed, mener et bredt flertal i Folketinget.

Datacentraler som Nets skal offentliggøre Finanstilsynets rapporter om it-sikkerhed, mener et bredt flertal i Folketinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Se og Hør-skandalen får nu et bredt flertal i Folketinget til at kræve, at offentligheden skal kunne kigge med, når Finanstilsynet overvåger IT-sikkerheden i datacentraler som Nets. Det skriver Jyllands-Posten.

Hele vejen fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti lyder der et ønske om, at Finanstilsynets inspektionsrapporter fra datacentraler skal offentliggøres, så det bliver muligt for enhver at gå centralerne efter i sømmene i anliggender som datasikkerhed og kontrolsystemer.

Erhvervsordfører for Socialdemokraterne Benny Engelbrecht (S) siger til Jyllands-Posten:

»Det er relevant at se nærmere på, og hvis vi ellers kan finde en måde at gøre det på, skal vi afsøge mulighederne for at få det gennemført«.

Han vil efter sommerferien bede Finanstilsynet komme med et forslag til en model for offentliggørelse af inspektionsrapporterne.

Efter blandt andet Roskilde Banks krak krævede politikere ligeledes, at banker, forsikringsselskaber og realkreditinstitutter skulle offentliggøre Finanstilsynets inspektionsrapporter. Og den åbenhed har datacentraler hidtil ikke skullet mønstre.

Ifølge Jyllands-Posten, der har været i kontakt med hovedparten af de datacentraler, som bliver inspiceret af Finanstilsynet, ser de fleste af dem ingen problemer i, at man offentliggør oplysninger fra tilsynets inspektioner. Både Skandinavisk Data Center, Bankdata, BEC og SEB Kort bakker op om offentlige rapporter.

Kun det skandaleramte Nets, firmaet bag blandt andet dankortene, mener ifølge avisen, at offentlige tilsynsrapporter vil være problematiske.

»Rapporterne er en del af den fortrolige dialog, som Nets har med Finanstilsynet, og som kan indeholde både sikkerhedsfølsom og forretningsfølsom information. Det ønsker Nets af naturlige årsager ikke at dele,« lyder det i et mailsvar fra selskabet til avisen.