Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Men de helt store ændringer bliver aldrig en realitet. Selv om de er nødvendige, så tør politikerne ikke. Så kontant lyder meldingen fra Holger K. Nielsen, medieordfører for SF.
”Det bliver aldrig til noget. Af den ene grund, at pressen hader det. Dagbladende hader det. DR hader det. Er der en ting, som politikerne aldrig vil gøre, er det at lægge sig ud med hele pressen, ” sagde han tirsdag morgen fra scenen ved New Media Days i DR Byen.
Her pegede han desuden på, at forhandlingerne om mediestøtten kompliceres af, at mediestøtteordningerne hører under forskellige ministerier.
Hos Socialdemokraterne opfordrede Flemming Møller Mortensen til et opgør med berøringsangsten, når det gælder store ændringer af en utidssvarende mediestøtte. ”Jeg synes, at det er paradoksalt, at vi ikke tør tage de skridt, vi inderst inde gerne vil tage på det her område. Spørgsmålet er om de små skridt er nok. Jeg frygter, at vi kommer til at konservere en utidssvarende udvikling. Vi bliver nødt til at tænke en vision ind i det,” sagde Flemming Møller Mortensen, der dog ikke ville gå i detaljer med sine visioner på området, men henviste til, at Socialdemokraterne er ved at færdiggøre deres medieudspil.
Hos Venstre mener medieordfører Ellen Trane Nørby ikke, at politikerne lider af berøringsangst.
”Jeg forstår ikke, at man taler om små ændringer. De ting, der bliver lagt op til det midterste scenarie i medieudredningen er store og radikale,” siger Ellen Trane Nørby med henvisning til et mindre vidtgående sæt ændringsforslag fra Anker Brink Lund og Rambøll.
Ikke mindst DRs rolle i mediebilledet er til heftig debat i øjeblikket. Både Venstre og Dansk Folkeparti mener, at man bør indsnævre DRs indflydelse på nettet, hvor DR konkurrerer med blandt andre dagbladende. Hvor radikale ændringerne bliver, vil de kommende forhandlinger om det nye medieforlig vise. De går i gang i det nye år og skal være færdiggjort inden sommer.