Politikere kræver forhandlinger om fondslov genåbnet

Hvis regeringens forslag om en ændring af skatte reglerne for fonde bliver til virkelighed, står en række store, danske fonde til at tabe et milliardbeløb. Nye beregninger får forligspartier til at genoverveje forslaget.

Finanslovsforhandlinger mellem Kristian Thulesen-Dahl, Anders Samuelsen, Søren Pape ( finans mappen) og Claus Hjort Frederiksen Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Efter massiv kritik fra fonde og erhvervsliv åbner forligspartier op for en genåbning af forhandlingerne om den nye fondslov, skriver DR Nyheder.

I sidste uge fremsatte skatteminister Karsten Lauritzen et lovforslag, der ifølge regeringen vil betyde, at fondene bliver frataget 200 millioner kroner. Det huede ikke Danmarks magtfulde fonde, som efter at have regnet på det i fællesskab med en række store revisionsselskaber kom frem til, at det ville koste fondene 1,3 mia. kroner - en del mere end Skatteministeriet antog.

Fondene protesterede i et høringssvar onsdag i sidste uge, og det har resulteret i, at forligspartierne bag finansloven er begyndt at reagere på fondenes og revisionsselskabernes beregninger. Finansordfører for de Konservative, Brian Mikkelsen, som ellers bakkede op om forslaget sammen med regeringen, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, trækker nu opbakningen tilbage. Ifølge Brian Mikkelsen, er det et misforhold, som der bør rettes op på.

»Efter at have snakket med mange af fondene kan jeg konstatere, at tallene ikke er korrekte. Det her forslag vil komme til at tappe fondene for en masse ressourcer, som kunne gå til sundheds-, forsknings- og kulturformål, og det får langt større konsekvenser end først antaget,« siger han.

Finansordfører for Dansk Folkeparti René Christensen tilslutter sig Brian Mikkelsens holdning om at tage forslaget op til revision.