Politikere er bekymrede over økonomien i DR

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne frygter, at den skrantende økonomi i DR skader DRs produktion af programmer.

Endnu en budgetoverskridelse i DR får nu oppositionen helt op på tæerne. Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne frygter for DRs programvirksomhed. Og de ser frem til en undersøgelse af den skrantende økonomi.

"Som medieordfører må jeg snart have en forvisning fra DR om, at det her er den sidste budgetoverskridelse. Vi skal have en forsikring om, at det her er den sidste, der kommer. Kenneth Plummer skal sætte nogle regnedrenge i gang med at gennemgå afdelingerne med en tættekam," siger Dansk Folkepartis medieordfører Louise Frevert til Berlingske Business.

Louise Frevert frygter, at de gentagende budgetoverskridelser får en negativ effekt på programvirksomheden i DR - en bekymring hun deler med Socialdemokraterne medieordfører:

"Min holdning er helt klart, at den dårlige økonomi ikke kan undgå at påvirke programproduktion i en eller anden retning. Besparelserne på 17 mio. kr. kan jeg ikke vurdere hvad dækker over. Men det understreger behovet for en redegørelse fra DR omkring økonomien, og hvordan den vil påvirke den fremtidige produktion i DR," siger Mogens Jensen til Berlingske Business.