Politikens Forlag lancerer mobilordbøger

Mobil. Ordbøger er som oftest store og tunge, men det kan den moderne teknologi også lave om på.

Politikens Forlag har netop lanceret en række ordbøger til mobiltelefonen, som er baseret på de trykte, reviderede 3. udgaver af Politikens Miniordbøger fra 2007.

Mobilordbøgerne fås til fem sprog: engelsk, tysk, spansk, fransk og italiensk, de går begge veje og indeholder cirka 34.000 ord og fraser per ordbog.

Brugeren henter ordbøgerne til mobilen via en sms. Hvis man eksempelvis ønsker ordbogen eng-dan/dan-eng, sender man blot en sms med teksten ’engelsk’, til 1218. Ordbogen koster ifølge forlaget almindelig sms-takst og de kan derefter downloades til mobilen for kr. 49.

- Med lanceringen af Politikens Mobilordbøger, har vi ønsket at imødegå et stigende behov, blandt både studerende og rejsende for nemt at kunne have sine ordbøger med overalt. Mobilordbøgerne kan ses som et supplement såvel som en erstatning for de trykte ordbøger, det vigtigste er dog, at oversættelsen er let tilgængelig når som helst og hvor som helst, hvilket netop er tilfældet med mobilordbøgerne, udtaler Thomas Hvidt, der er såkaldt Mobile Manager hos JP/Politikens Hus.

- mja