Politiet sigter topchef i OW Bunker

Både tidligere topchef Jim Pedersen og finansdirektør Morten Skov er blandt de sigtede i OW Bunker-sagen.

Foto: Kasper Palsnov. Det krakkede OW Bunkers topchef Jim Pedersen 
Læs mere
Fold sammen

Bagmandspolitiet sigter det krakkede OW Bunkers tidligere topchef Jim Pedersen og finansdirektør Morten Skov, skriver Finanswatch, efter at Berlingske tidligere torsdag kunne afslører, at politiet har rejst de første sigtelser i sagen.

»Jeg kan bekræfte, at jeg har modtaget en sigtelse. Set fra min stol er sigtelsen uden indhold,« siger Jim Pedersen til mediet.

Berlingske skrev tidligere, at chefen for Singapore-selskabet Dynamic Oil Trading Lars Møller er sigtet for mandatsvig i forbindelse med aktiviteterne i Dynamic Oil Trading. Hans advokat Arvid Andersen bestrider påstanden, og derudover har ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Den tidligere finansdirektør Kimmie Goh fra Dynamic Oil Trading er derimod ikke omfattet af sigtelsen.

Også pressechef Mikkel Thastum hos statsadvokaten bekræfter sigtelserne på Twitter.

»Statsadvokat rejser sigtelse mod flere personer for bedrageri og mandatsvig i sagen om OW Bunker,«  fremgår det af et tweet.

OW Bunker gik i efteråret 2014 konkurs efter at have været børsnoteret i foråret til en pris på over fem mia. kr. Selskabet havde dels tabt store beløb på risikable spekulationer i olieprisen og i på udlån i Dynamic Oil Trading.

FinansWatch erfarer, at sigtelsen er rettet mod forholdene i Singapore i det krakkede datterselskab Dynamic Oil Trading. Sigtelsen går på den gældsopbygning, der er sket i Singapore, og den omfatter også den tidligere finansdirektør Morten Skou.

Bagmandspolitiet har tidligere sagt til Berlingske, at sagen bliver efterforsket bredt, og at politiet ikke afskærer sig ikke fra noget på forhånd. I den store kuratorrapport, der kom kort inden nytår var der hård kritik af både den svenske kapitalfond Altor, der sendte selskabet på børsen og de investeringsbanker, som stod bag noteringen.