Politiet ser på oppustede tilskuertal i Parken

Bagmandspolitiet vil undersøge nye oplysninger om, at Parken har pumpet tilskuertal til FCKs hjemmekampe.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet vil nu granske, om det kan få betydning for den verserende sag om kursmanipulation mod Parken, at selskabet angiveligt i årevis har overdrevet tilskuertallet til FC Københavns hjemmekampe.

- Det er nye oplysninger, som vi selvfølgelig vil tage stilling til, siger statsadvokat Jens Madsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, i daglig tale Bagmandspolitiet.

Han understreger, at oplysningerne er helt nye, og at han derfor ikke vil vurdere, om sagen, hvor selskabets tidligere og nuværende ledelse er sigtet, står overfor en udvidelse.

- Nu retter vi henvendelse til Finanstilsynet, som er kontrolmyndigheden, for at høre om, hvad de siger til oplysningerne, siger Jens Madsen.

I dagbladet Børsen, som fredag står bag afsløringen af de angiveligt pumpede tilskuertal, vurderer flere eksperter, at sagen om kursmanipulation kan blive udvidet.

- Efter min opfattelse er det her endnu en sten i læsset, som underbygger, at de på forskellig vis har forsøgt at holde kursen oppe ved forskellige positive udsagn, siger juraprofessor Paul Krüger Andersen og tilføjer:

- Og det er i hvert fald klart, at det er noget, der er egnet til at indgå i en samlet bedømmelse.

I kursmanipulationssagen er såvel selskabet Parken Sport & Entertainment som de to tidligere bosser Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup samt den nuværende topchef, Anders Hørsholt, sigtet af bagmandspolitiet.

Alle afviser at have begået ulovligheder.

/ritzau/