Politiet rejser tiltale mod Waterfront-direktør

Direktøren for PR-bureauet Waterfront risikerer nu en bødestraf for at have videregivet personfølsomme oplysninger om en kritisk journalist til DSB.

Direktør i kommunikationsvirksomheden Waterfront, Lars Poulsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen, der kostede DSB-direktør Peder Nedergaard Nielsen jobbet, kan nu også koste direktøren for det omstridte PR-bureau Waterfront en dom.

Københavns Politi har rejst tiltale mod direktør Lars Poulsen og Waterfront Communications A/S for at have sendt en mail med personfølsomme oplysninger om en kritisk journalist til DSB-direktøren.

»Der er rejst tiltale i en bødesag for overtrædelse af persondataloven og straffelovens paragraf 264 d ved, at Lars Poulsen 5. august 2012 videregiver en email til DSBs daværende underdirektør Peder Nedergaard,« siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi.

Sagen handler om oplysninger om journalisten Lars Abild, der har skrevet flere kritiske artikler om DSB.

Han blev i 2009 betalt af Waterfront for en række opgaver, så han ikke havde tid til at skrive kritiske artikler om DSB. I 2013 afslørede DR, at DSB havde fået Waterfront til at holde Lars Abild beskæftiget, og BT afslørede kort efter, at Lars Poulsen i august 2012 hyrede en privatdetektiv til at overvåge Lars Abild.

I 2012 sendte Lars Poulsen ifølge DR en mail til underdirektør Peder Nedergaard i DSB, hvor han beskrev, at Lars Abild lider af en sygdom, der betyder, at han ikke kan passe et arbejde med almindelige arbejdstider.

DSB valgte i april sidste år at fyre Peder Nedergaard, efter at en uvildig advokatundersøgelse viste, at samarbejdet mellem DSB og Waterfront var problematisk.

Straffelovens paragraf 264 d vedrørende personfølsomme oplysninger kan give bøde eller fængsel op til seks måneder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Poulsen.