Politiet på Roskilde: Vi sigter Uber-chauffører for piratkørsel

Den omdiskuterede kørselstjeneste Uber. De dækker normalt kun København, men i anledningen af festivalen dækker de også Roskilde.

Roskilde Festival 2016: Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uber-chaufførerne risikerer dog en sigtelse for piratkørsel fra Midt- og Vestsjællands Politi, lyder meldingen efter en juridisk vurdering i politikredsen.

Det skriver Avisen.dk.

- Vi har endnu ikke haft nogen sager, men vores udgangspunkt er, at vi ser det som pirattaxikørsel, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver i Midt- og Vestsjællands Politi til Avisen.dk.

Dermed er Midt- og Vestsjællands Politi nu på linje med Københavns Politi, som indtil videre har sigtet mindst 46 Uber-chauffører for at køre pirattaxi.

Det lader dog ikke til at være noget, som Uber-chaufførerne har taget notits af. I hvert fald var adskillige Uber-biler klar omkring festivalpladsen, da Avisen.dk aflagde besøg onsdag eftermiddag. Det kunne man se i Ubers app.

Uber forsvarer sig normalt med, at de slet ikke tilbyder taxikørsel, men kun lovlig samkørsel. Noget tyder dog på, at Midt- og Vestsjællands Politi ikke er overbevist om, at det er tilfældet.

- Udgangspunktet er, at vi griber ind, hvis vi stifter bekendtskab med det, eller hvis nogen kan pege på en bil, der kører piratkørsel af den klassiske slags eller i Uber-regi, siger Martin Bjerregaard.

Hos DanTaxi i Roskilde er formand Ole Palsberg ikke tilfreds med, at politiet torsdag ikke har sigtet én eneste Uber-chauffør eller klasissk pirattaxi-chauffør.

- Vi har licens til at køre taxa. Det arbejde forsøger vi at passe så godt som muligt. Så vil jeg da også gerne have, at myndighederne passer deres arbejde. Jeg er godt klar over, at de har meget at se til, men jeg kunne godt tænke mig, at de tog det lidt alvorligt, siger Ole Palsberg til Avisen.dk.

Trods politiets vurdering mener Uber fortsat, at deres tjeneste er helt lovlig.

- Vi holder fast i, at vi mener, at vi opererer inden for rammerne af dansk lovgivning, under et område, som vi anerkender, burde blive mere tydeligt reguleret, skriver selskabet i en mail til Avisen.dk