Politiet på bar bund i sag om narko og mafia i metro-byggeriet

Københavns Politi har endnu ikke fundet dokumentation for opsigtsvækkende påstande om narko og mafia i byggeriet af den københavnske metro.

Den nye metro-cityring bygges af det italiensk-ejede selskab Copenhagen Metro Team (CMT). Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det var en historie, der vakte voldsom opsigt for en lille måned siden:

En stribe italienske entreprenører - der er tilknyttet byggeriet af metroen i København og letbanen i Aarhus - var blevet politianmeldt af fagforeningen 3F for at smugle narko og hvidvaske penge på dansk jord. Angiveligt skulle entreprenørerne havde tilknytning til mafiaen, fremgik det af flere artikler i Weekendavisen.

Men indtil videre har politiet ikke kunne finde beviser for de voldsomme anklager, oplyser Torben Svarrer, efterforskningsleder ved Københavns Politi.

»Vi har undersøgt de forskellige påstande, der stod i anmeldelsen. Vi har foretaget en række ransagninger ret hurtigt. Efterfølgende har vi foretaget flere undersøgelser og lavet afhøringer. Indtil videre har vi ikke fundet nogen dokumentation for de påstande, der kom frem i anmeldelsen,« siger Torben Svarrer.

Den 21. september afleverede Palle Bisgaard, forhandlingssekretær i byggegruppen hos fagforbundet 3F, en anmeldelse til Københavns Politi, hvor han skriver, at »flere virksomheder på metrobyggeriet i København er en central del af en større international narkoring - styret fra Calabrien i Syditalien«.

3Fs anmeldelse baserer sig blandt andet på flere af hinanden uafhængige og anonyme kilder, der oplyser, at de flere søndage har observeret en lastbil ankomme ved byggepladen for enden af Sortedams Sø og ved en anden byggeplads i Sydhavnen. Angiveligt med narko.

Du kan læse hele politianmeldelsen her.

»Det er klart, at vores efterforskning har rettet sig mod de påstande om narkohandel, som blev rejst i anmeldelsen. Det er samtidig noget, som vi har fået som tredjehåndsoplysninger gennem fagforbundet 3F, som indgiver anmeldelsen. De personer, som har observeret dette, ønsker ikke at snakke med politiet af hensyn til deres egen sikkerhed. Det gør det naturligvis mere besværligt for os,« konstaterer Torben Svarrer, der dog understreger, at Københavns Politi ikke har opgivet sagen:

»Det er en sag, som vi stadig efterforsker, og de nærmere detaljer om det kan jeg ikke gå ind i. Men den nemme løsning var ikke til stede i denne sag, og derfor er vi nødt til at grave lidt dybere. Det er ikke bare sådan, at vi opgiver sagen. Men indtil videre har vi ikke kunne finde dokumentation for påstande om narkohandel og italiensk mafia.«