Politiet lover hjælp til krydstogtturister

Efter kritik fra krydstogtdirektør lover Københavns Politi hjælp til at håndtere tusindvis af krydstogtturister.

Københavns politi vil være bedre til at passe på turister i København. Her er politiet tilstedeværende i Københavns lufthavn for at afskærme egyptiske turister fra pressen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt

Krydstogtturismen skal ikke overlades til sig selv, når krydstogtskibe lægger til kaj i København og på få timer siger goddag og farvel til op mod 32.000 turister – og proviant, brændstof og affald samtidig skal håndteres. Det slår Københavns Politi fast efter kritik fra krydstogtbranchen.

»Vi håndterer lige så mange mennesker som til et melodigrandprix eller et andet stort event. Men tror du, at vi kan få den lokale sherif til at komme ud og dirigere trafikken? Nej, det kan vi ikke. Og det er da ærgerligt, at man ikke vil turisterne det bedre,« sagde Bo Larsen, direktør i Cruise Copenhagen Network i Berlingske Business torsdag.

Kritikken får Københavns Politi til at fastslå, at det gerne giver en hjælpende hånd.

»Sidste år fik vi en henvendelse fra Wonderful Copenhagen, og på baggrund af den løste vi i fællesskab de problemer, der var. Det samme vil vi gerne gøre i år. Vi står klar til at hjælpe. Vi er enige i, at turismen er en væsentlig og vigtig indtægtskilde til København, som vi skal værne om,« siger vicepolitidirektør Mogens Kjærgaard Møller fra Københavns Politi.

Præcise aftaler

Problemet har ifølge Bo Larsen været, at Københavns Politi kun ville rykke ud akut, når der opstod et trafikalt kaos. Den melding har været utilfredsstillende for krydstogtbranchen, som flere gange har kunnet forudse problemer, som politiet ikke ville sætte mand af til at løse på forhånd.

»Det er klart, at vi ikke kan have otte til ti mand stående ude på havnen hele tiden, men vi vil gerne afsætte mandskab, hvis de meget præcist kan forudse, hvornår udfordringerne opstår,« siger vicepolitidirektøren.