Politiet kalder til kamp mod kæmpe boom i it-svindel

Københavns Politi har over to år fordoblet antallet af efterforskere, der arbejder med økonomisk it-bedrageri.

Københavns Politi har over to år fordoblet antallet af efterforskere, der arbejder med økonomisk it-bedrageri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om kriminaliteten i Danmark generelt er faldene, har politiet oplevet en ekstrem stigning i antallet af sager om økonomisk it-kriminalitet, som blandt andet foregår på sider som Den Blå Avis eller Gul & Gratis.

I forsøget på at bremse udviklingen er 36 aktører fra myndigheder, hjemmesider, organisationer og forskellige afdelinger inden for politiet samlet til seminar torsdag.

»Politiet kan ikke løfte opgaven alene. Det er noget, der kræver andre eksterne aktørers medvirken,« lyder det fra Claus Birkelyng, som er vicepolitiinspektør i afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi.

Over en femårig periode fra 2011 til 2015 er antallet af anmeldte sager steget fra 3796 til 13.451 i København. På landsplan er tallet steget fra knap 18.000 til 43.217 sager i samme periode.

Inden for de seneste par år har Københavns Politi som følge af den stigende arbejdsbyrde stort set fordoblet antallet af efterforskere på området. Det oplyser Claus Birkelyng. Han kan dog ikke afsløre, hvor mange der arbejder på sagerne.

Politikredsen ansatte i slutningen af sidste år 10 personer udefra med særlige kompetencer på det økonomiske område, og som for eksempel har en baggrund i skattevæsnet.