Politiet: Jensby skal i fængsel

Den detroniserede IT Factory-formand Asger Jensby risikerer at ryge i fængsel. Nordsjællands Politi har valgt at rejse tiltale mod Jensby for bevidst skatteunddragelse

Tidligere IT Factory-formand Asger Jensby risikerer fængselsstraf for skatteundragelse. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var med fuldt overlæg, at Asger Jensby i 2006 snød det danske skattevæsen for næsten 336.000 kroner og samtidig undlod at afregne moms for 130.000 kroner fra sit selskab Troya Private Equity Inc., der oprindeligt blev stiftet på de Britiske Jomfruøer, men fik dansk CVRnummer i 2002.

Det mener Nordsjællands Politi, som kræver fængselsstraf til Asger Jensby, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs også: Jensbys pragtvilla solgt for en slik

Avisen har fået aktindsigt i politiets anklageskrift, og det fortæller, at Jensby - efter politiets vurdering - bevidst har kørt indtægter for 555.000 kr. uden om skattevæsenet i 2006, svarende til unddragelse af skatter for 291.553 kr. samt 44.400 kr. i arbejdsmarkedsbidrag.

Dertil kommer, at han som indehaver af Troya Private Equity Inc. »med forsæt til at unddrage statskassen afgift at have undladt at angive størrelsen af virksomhedens udgående og indgående afgift, hvorved statskassen blev unddraget moms for 130.000 kr.«, hedder det i anklageskriftet. Også dette forhold er begået i 2006.

Læs også: Køb Stein Baggers guldur for 100.000

Nordsjællands Politi kræver desuden, at Asger Jensby idømmes en tillægsbøde på 465.000 kr., og der er samtidig taget forbehold for yderligere tiltalerejsning for overtrædelse af selskabsloven.

I sidste uge kom det frem, at Jensby og hustruen Eva Snare var sigtet i denne sag, som det nu er blevet rejst tiltale i. Da lød det fra Jensby, at han "ikke bevidst har ført Skat bag lyset".