Politianmeldelse larmede på førstedagen i nok et Færch-slagsmål

Ankesagen i opgøret mellem Tineke Færch og Michael Teschl blev åbnet med bulder og brag i dag, da det kom frem, at sidstnævnte har politianmeldt Færchs advokat for procesbedrageri.

Tineke Færch på vej til Østre Landsret i 2015 i forbindelse med en tidligere retssag mellem hende og datteren. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver jo sjældent rigtig kedeligt, når Karoly Németh indtager den ene side af en retssal. Så man kunne dårligt tillade sig at blive helt vildt overrasket, da han åbnede en ankesag ved Østre Landsret mandag med at bekendtgøre, at hans klient, Michael Teschl, lige havde politi­anmeldt modpartens advokat.

Og så var ankesagen mellem den hovedrige Tineke Færch på den ene side og forfatteren og musikeren Michael Teschl på den anden side ellers i gang,

Michael Teschl, der er kendt for flere erhvervsbøger og for at have vundet Melodi Grand Prix i 1999, var i en årrække ansat som tæt rådgiver for Tineke Færchs virksomhed, SF Gruppen, men engagementet sluttede brat i slutningen af 2014 efter uenigheder mellem parterne.

Efterfølgende anlagde Michael Teschl sag mod SF Gruppen, da han mente, at selskabet skyldte ham i underkanten af en million kroner i fratrædelsesgodtgørelse, erstatning og feriepenge.

I december 2015 blev sagen behandlet ved byretten i Lyngby, og her tog den en noget overraskende drejning, da det kom frem, at Teschl uretmæssigt havde fået fat i midler fra SF Gruppen i forbindelse med oprettelsen af en etikportal.

Ultimativt vurderede retten i Lyngby, »... at Michael Teschl har skaffet sig en uberettiget vinding ved at misbruge sin adgang ...«.

Sagen blev anket øjeblikkeligt, og i går tog man så hul på næste etape ved Østre Landsret i Bredgade i København.

»Løgnagtige udsagn«

85-årige Tineke Færch var til stede i retssalen, hvor hun iført mørkeblå silkeskjorte lukket med sølvbroche og nybølget frisure lignede den rigmandsenke fra Vedbæk, som hun har været offentligt kendt som i flere årtier. Hun var flankeret af selskabets advokat, Tyge Trier, og det blev altså for en stund ham, der måtte indtage en hovedrolle.

Michael Teschl og advokat Karoly Németh har til forskel fra sagen ved byretten fået et par lydfiler med i bevismaterialet. Det drejer sig om optagelser af samtaler, Teschl selv har lavet – heriblandt en med Tineke Færch. Tyge Trier har dog ikke været helt overbevist af hverken lydkvaliteten eller transskriptionen af samtalen og har af samme grund hidkaldt teknisk assistance fra en ekspert fra Danmarks Radio. Ifølge Karoly Németh har den pågældende ekspert dog følt sig manipuleret og presset af Tyge Trier, og af samme grund har Michael Teschl nu valgt at politianmelde advokaten.

»Der er tale om løgnagtige udsagn fra Triers side for at afspore processen igen. Han har forsøgt at manipulere,« tordnede Németh, der til sin store frustration dog ikke fik lov til at afhøre den pågældende lydekspert ved retten.

Til gengæld har han fået lov til at indkalde tre ansatte, der har haft tilknytning til Tineke Færchs villa i Vedbæk. Ekstra Bladet kunne i weekenden fremlægge et fem år gammelt brev underskrevet af Tineke Færchs tidligere og nu afdøde advokat Preben Stuer Lauridsen, hvor han advarer mod at aflønne de tre medarbejdere »sort«. Ifølge Karoly Németh er det relevant at få afhørt de tre ansatte – hvoraf flere af dem er over 70 år – da man ifølge advokaten ikke kan beskylde Teschl for at snyde, mens man selv gør sig skyldig i skattesvig.

Der er afsat tre retsdage til at behandle sagen.