Polaris forhøjer buddet på Mols-Linien

Trods forsikringer om det modsatte har kapitalfonden Polaris netop hævet sit bud på Mols-Linien fra 34 til 40 kroner per aktie. De sidste storaktionærer har givet uigenkaldeligt accept.

Kapitalfonden Polaris har netop valgt at hæve sit bud på Mols-Linien fra 34 kroner per aktie til 40 kroner per aktie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden Polaris sætter hårdt mod hårdt i kampen om Mols-Linien og forhøjer sit bud fra 34 kroner per aktie til 40 kroner per aktie. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Tidligere på måneden fremsatte Polaris et bud på Mols-Linien på 34 kroner, og fristen på det bud var onsdag d. 12. august, men her fem dage før det skulle ske, har Polaris altså hævet sit bud med seks kroner.

»Efter fremsættelsen af vores oprindelige tilbud har vi løbende været i dialog med bestyrelsen og en række større og mindre aktionærer. Polaris mener fortsat, at det er i selskabets interesse at blive afnoteret og have én langsigtet ejer. På baggrund heraf har vi truffet beslutning om at forhøje den tilbudte pris til kr. 40 pr. aktie,« siger ledende partner i Polaris, Jan Johan Kühl, ifølge fondsbørsmeddelelsen.

I forbindelse med forhøjelsen af buddet har Polaris fået uigenkaldeligt tilsagn fra såvel Nykredit som Finansiel Stabilitet på at acceptere buddet. Det selvom der måtte blive offentliggjort flere bud - også hvis disse skulle vise sig at være højere.

Med det nye tilbud er Polaris klar til sammenlagt at lægge 566 mio. kroner for rederiet, der indtil for få år siden var i store vanskelligheder.

En succesrig turnaround har dog gjort selskabet til en profitabel forretning igen - så attraktiv at en oprørsgruppe har modsat sig Polaris tidligere tilbud på 34 kroner. Gruppen mener i stedet, at prisen bør være et sted mellem 60-70 kroner per aktie, hvilket altså stadig er væsentligt over Polaris forhøjede bud.

Polaris har ved flere lejligheder - også over for Berlingske - sagt, at buddet på de 34 kroner var endeligt:

»Vores klare melding er, at prisen på 34 kroner står fast. Vi har forhandlet den med alle de store aktionærer, og det er en pris, som vi synes er fair. Derfor er det prisen, og vi kommer ikke til at ændre den,« sagde ledende partner i Polaris, Jan Johan Kühl, til Berlingske i midten af juli.