Pokémon Go slår rekord - største kommercielle succes nogensinde

Pokémon Go har omsat for en milliard dollars. Det er ca. 7 milliarder kroner på syv måneder, og det er ikke set før i nogen brancher.

Læs mere
Fold sammen

Spillet, der til bedsteforældres irritation igen fik dem til at skulle tage stilling til, hvad en 'påkkemon' er, har slået alle kommercielle rekorder.

Pokémon Go var det store hit i sommeren 2016, og selvom det er stilnet af i gaderne med horder af mobilkiggende børn og unge, fortsætter succesen for Pokémon Company, som er firmaet bag.

På under syv måneder har Pokémon Go omsat for en milliard dollars på verdensplan. En bedrift så stor, at den ikke er set i nogen andre brancher nogensinde.

Det skriver den finske teleanalytiker Tomi Ahonen ifølge Finans.

Spillet, som er en app til smartphones, benytter sig af Augmentet Reality-teknologi, der bruger telefonens kamera til at vise omgivelserne, mens en digital Pokémon optræder på skærmen. Og selvom spillet er gratis har Nintendo tjent styrtende på det. Det er foregået igennem såkaldte ’micro transactions’, som er betalingsmuligheder, der gør det muligt at kunne købe sig til en fordel inde i spillet.

Pokémon Go er udviklet i et samarbejde mellem Pokémon Company og softwarevirksomheden Niantic, som tidligere var en del af Google. Spilfirmaet Nintendo sættes ofte i forbindelse med Pokémon Go, og selvom de ikke har udviklet spillet, har de tjent mange penge på rettighederne til de små tegneseriefigurer.

I Danmark er kurven for køb og downloads stagneret en anelse, men opturen fortsætter alligevel for firmaerne. Spillet blev først tilgængeligt i december 2016 i Indien. Indtil da havde landet et forbud mod augmented reality-teknologien på baggrund af, at det kunne udgøre en fare for den offentlige sikkerhed, hvis Pokémon-spillerne skulle vælge at vade uafvidende ud over en skrænt, i trafikken eller lignende.

Spillet er ikke gjort tilgængeligt i Kina endnu, og det bliver det i al sandsynlighed heller ikke foreløbigt. Kina har nemlig et forbud mod mange af Google’s tjenester, heriblandt Google Maps, som Pokémon Go-spillet kører over.

Men forbuddet har altså ikke afholdt Pokémon Go fra stadig at slå rekorden, som den største kommercielle succes nogensinde.