Pokémon Go slår Apple-rekord

De er svært ikke at få øje på en Pokémon Go-jæger i bybilledet. Mobilspillet har da også allerede slået en rekord hos Apple.

Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At mobiltelefon-spillet Pokémon Go er populært, hersker der næppe nogen tvivl om længere. Men graden af popularitet er der måske lige grund til at dvæle ved.

Apple bekræftede fredag overfor spilmediet Polygon, at Pokémon Go er downloadet flere gang i den første uge i App-butikken end nogen anden applikation. Apple vil dog ikke oplyse antallet af downloads, eller hvilken app der tidligere har haft rekorden.

Lige nu ligger spillet fortsat på første pladsen blandt gratis spil i Apples App Store.

Ifølge Polygon viser estimater, at omsætningen på spillet dagligt ligger på mellem 1 mio. og 2,3 mio. dollar.

App-analysevirksomheden Sensor Tower har tidligere på ugen sagt, at appen fra Nintendo og Niantic er downloadet mere en 30 millioner gang på henholdvis iOS og Android-telefoner - og dermed generet mere en 35 mio. i omsætning. Appen er desuden mere brugt end nogen anden app overhovedet.

Lige siden lancering af det digitale spil den 6. juli har udbredelsen været uforlignelig. Spillet giver brugerne mulighed for at fange virtuelle Pokémon-figurer, der er gemt rundt omkring i den virkelige verden - og som kun kan ses gennem kameraet og skærmen på telefonen. At jagten foregår i den fysiske verden, har fået folk til at vandre adskillige kilometer for at fange de små tegnede figurer.