Pokémon Go kræver nyt dødsoffer

Lastbilchauffør kørte 27-årig kvinde over, fordi han spillede mobilspil under kørslen.

Der ligger blomster på det sted, hvor en kvinde i denne uge blev dræbt af en lastbil, hvis chauffør spillede Pokémon Go på mobiltelefonen, mens han kørte. Foto: Kyodo/Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KYODO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye verdensplage, mobilspillet Pokémon Go, har kostet sit første dødsoffer i hjemlandet Japan.

En japansk lastbilchauffør kørte ind i to fodgængere, mens han spillede under kørslen. Ulykken, som skete i Tokushima i det vestlige Japan, kostede en 27-årig japansk kvinde livet, mens en 60-årig kvinde blev alvorligt såret.

Den 39-årige lastbilchauffør blev anholdt.

Advarsel om højere hastighed

En talsmand for Niantic, som har udviklet Pokémon Go sammen med det Nintendo-ejede Pokémon Company, oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at man er opmærksom på ulykken.

»Vi udtrykker vores dybe medfølelse med familien og bekendte. Vi undersøger ulykken i detaljer, og vi tage de nødvendige skridt, når undersøgelsen er afsluttet,« hedder det fra selskabet.

Tidligere på måneden blev spillet opdateret med en funktion, som viser et pop-op-vindue på skærmen, når det via mobiltelefonens GPS måler, at hastigheden stiger. På skærmen skal brugeren så bekræfte, at man ikke kører.

Pokémon Go handler om at fange små monstre, som gemmer sig i de områder, hvori man færdes. Ved at bruge GPSen og mobiltelefonens kamera kan man se og jage de små væsener og forsøge at fange dem.

Mange problemer med åndsfraværende spillere

Spillet blev lanceret i begyndelsen af juli og har forårsaget mange problemer, fordi folk hæmningsløst går på jagt - også på steder som private haver, hvor det er forbudt bare at gå ind. Senest har også Det Kongelige Bibliotek i København offentligt måttet bede Pokémon-jægerne om at vise hensyn, efter at bibliotekets have er blevet nærmest indtaget af jægere i massevis.

I Japan er der i mange offentlige parker sat skilte op, som beder folk om ikke at gå, mens de stirrer på deres smartphonetelefon.

Pokémon Go har også været årsag til trafikforstyrrelser og mindre ulykker, ligesom flere monsterjægere er blevet udsat for røveri, fordi de ikke opdagede, at de befandt sig i skumle områder.

Det daglige antal Pokémon Go-spillere ser ud til at være nået et højdepunkt og er faldet lidt. Flere end 30 millioner spiller dog stadig spillet hver dag.