Podio blandt de bedste tech-iværksættere i Europa

The Europas kårede i går de bedste iværksættervirksomheder inden for internet- og mobilteknologi. To danske virksomheder løb med en pris.

Tommy Ahlers, administrerende direktør for Podio. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da de bedste iværksættere inden for internet- og mobilteknologi i aftes blevet kåret til ”The Europas” af blandt andet det velansete tech-medie Techcrunch.com, en jury med 22 eksperter og 40.000 offentlige stemmer fra techmiljøet, vandt danske Podio i kategorien ”Best Business or Enterprise Startup”.

Podio står bag en internetbaseret samarbejdsplatform. I stil med Facebook, men med fokus på understøttelse af arbejdsprocesser, gør den det muligt for kolleger, samarbejdspartnere og arbejdsgrupper at dele informationer, video, billeder og lignende data – samt at kommentere på dem og etablere online arbejdsgrupper.

- Vi får en daglig validering af Podio fra eksisterende kunder og tilgangen af nye betalende brugere, men det giver også en enorm anerkendelse, når 20 dommere og en offentlig afstemning med 40.000 stemmer fra techmiljøet i Europa bekræfter, at vi er i gang med det rigtige, lyder det fra administrerende direktør for Podio, Tommy Ahlers.

Tommy Ahlers har stået i spidsen for Podio siden 2010, hvor han i foråret spottede den danske iværksættervirksomhed og skød omkring to millioner kroner i forretningen, der siden blandt andet er blevet etableret i Silicon Valley og i dag har omkring 40.000 virksomheder koblet på samarbejdsplatformen. 

Læs også: Zyb-millionær vil ud i verden med nyt projekt

I samme kategori som Podio var blandt andre også den danske videotjeneste 23 Video nomineret. Den er stiftet af internetentreprenøren Thomas Madsen-Mygdal, der desuden også er bestyrelsesformand for Podio. 

Pris til danske Endomondo

I de øvrige kategorier til tech-startup-konkurrencen ”The Europa” var en række danske iværksættervirksomheder nomineret. Heriblandt faktureringsplatformen Tradeshift, værktøjet AppHabour og sportsapplikationen Endomondo.

For danske Endomondo blev det ligeledes til en vinderpris i kategorien ”Best Sport, Leisure or Health Startup”.

Endomondo er stiftet af tre danske iværksættere, der i 2007 valgte at gå i gang med at skabe et online community for sportsinteresserede samt en mobilapplikation, der gør det muligt for sportsfolk at registrere data eksempelvis fra løbe- og cykelture og herefter dele dem med andre på Endomondos egen hjemmeside eller i sociale medier som Facebook.

Læs også: Droppede prestigejob til fordel for ideen