Plummer: Uanstændigt over for formand

NEW MEDIA DAYS: DR klarer sig fint gennem dagligdagen, mens regeringen prøver at bestemme sig for en ny formand. Men det er ikke helt anstændigt at holde den fungerende formand i uvished, mener generaldirektør, Kenneth Plummer.

Foto: Scanpix
”Vi har en fungerende formand, der gør det fint. Så det betyder ikke noget i det daglige. Der ville det være værre, hvis det var receptionisterne, der manglede,” sagde Kenneth Plummer, da han på New Media Days blev afkrævet en reaktion på, at regeringspartierne åbenbart ikke kan blive enige om, hvem der skal udpeges som permanent formand for DR.

”Det er lidt uanstændigt over for den fungerende formand at holde ham i uvished. Men betyder ikke noget i det daglige,” forsikrer Kenneth Plummer.

Det er snart fire måneder siden, at Kulturminister Brian Mikkelsen fyrede Mogens Munk-Rasmussen som DR-formand på grund af hans rolle i forbindelse med de massive budgetoverskridelse ved opførelsen af DR-Byen i Ørestad.

Adm. direktør for Sjællandske Medier, Torben Dalby Larsen, blev i den forbindelse konstitueret som formand og er også i spil som den permanente løsning. Her nævnes desuden J. Lauritzen-direktør Birgit Aagaard Svendsen og den tidligere teaterchef Michael Christiansen.

Mens Venstre angiveligt hælder til Venstre-manden Torben Dalby Larsen, har de Konservative forsøgt at køre Birgit Aagaard Svendsen i stilling.

I mellemtiden har Brian Mikkelsen forladt Kulturministeriet til fordel for et job som justitsminister, mens tidligere trafikminister Carina Christensen har overtaget ansvaret for Kulturministeriet og dermed også udnævnelsen af en ny DR-formand.

I Kulurministeriet lover man, at der ”snart” er en afklaring på formands-spørgsmålet uden dog at ville komme det nærmere.

Uanset hvem der bliver formand, så skal vedkommende bevæge sig i et minefelt af politiske interesser. Men hvis regeringen tror, at de kan styre indholdet af DR via den nye formand, må de tro om igen, forsikrer Kenneth Plummer.

”Så længe jeg er generaldirektør er der ingen politikere, der får indflydelse på indholdet på DR. Det er jeg klar til at sætte min stilling ind på. Men de har selvfølgelig indflydelse på de rammer DR har,” siger han.

Se billederne fra konferencen: New Media Days 2008