Plummer: Nu skal der fokus på driften

Med den nye programdirektør Mette Bock på lønningslisten er det nu tid til at lægge et turbulent år bag sig i DR. Nu skal direktionens øjne rettes mod driften, siger generaldirektør Kenneth Plummer.

Sådan lyder meldingen fra DRs generaldirektør Kenneth Plummer, der tirsdag har offentliggjort ansættelsen af Mette Bock som ny programdirektør.

”Vi har haft et år, der har været præget af store forandringer. Vi har gennemført en omfattende spareplan, indført en ny strategi og ændret vores organisation, så den er mere tidssvarende. Nu skal direktionen i højere grad til at fokusere på den daglige drift,” siger Kenneth Plummer.

Ud over ham selv og programdirektør Mette Bock består direktionen af mediedirektør Lars Grarup og økonomidirektør David Hellemann.

”Nu skal vi have den nye hverdag til at fungere, og det er en udfordring, for der er sket mange ændringer. I den forbindelse er det vigtigt med en synlig og nær leder, der er god til at coache. Derfor er vi meget glade for, at det er lykkedes at ansætte Mette Bock,” siger Kenneth Plummer.

Nu ser vi fremad
Mette Bocks forgænger Lars Vesterløkke blev i oktober bedt om at forlade DR blandt andet på baggrund af sit forsøg på at indføre såkaldte ”menneskechefer” i programorganisationen. Menneskecheferne blev kort efter droppet igen. DRs programproduktion beskæftiger 1.700 mennesker fordelt i syv divisioner med hver deres chefer.

”Det handler for Mette om at opnå resultater gennem andre, som det er tilfældet for alle topledere i DR,” siger Kenneth Plummer.

Han ønsker ikke at gå ind i en diskussion om Mette Bocks tvivlsomme økonomiske resultater som direktør og chefredaktør for Syddanske Medier, herunder JydskeVestkysten.

”Vi har været gennem en meget grundig ansættelsesproces og mener, at Mette Bocks menneskelige og ledelsesmæssige kompetencer er det, DR har brug for. Nu ser vi fremad,” siger Kenneth Plummer, men han understreger, at der også hviler et stort økonomisk ansvar på skuldrene af den nye programdirektør.

”Som medlem af DRs organisation har man et meget stort økonomisk ansvar. Der er en halt anden økonomistyring og fokus på at forvalte danskernes penge rigtigt, end der tidligere har været i DR,” siger Kennteth Plummer.

Mette Bock begynder i sit nye job i DR 15. Januar.