Plummer: DRs sportsrettigheder solgt inden for en måned

Det afgørende slag om salget af DRs sportsrettigheder er nært forestående. TV 2 Sporten, TV 2 Sport og Viasat har vist interesse.

Det er blandt andet rettighederne til fodbold VM der er til salg. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEOFF ROBINS
Selvom kalenderen har vist sommer – og dermed ferie – de sidste par måneder, har direktionen i Danmarks Radio ikke holdt meget ferie. Generaldirektør Kenneth Plummer og mediedirektør Lars Grarup har forsøgt at få afsat DRs sportsrettigheder. Og efter de første indledende forhandlinger er DR nu snart klar til de afgørende forhandlingsrunder.

»Vi har en god dialog – både med dem, vi gerne vil sælge til, og dem, vi har købt rettighederne af,« siger Kenneth Plummer, der forventer, at der er en afklaring om salg af sportsrettighederne inden for den kommende måned.

Sportsrettighederne er kommet i spil som en del af den omfattende spareplan, som DR besluttede at iværksætte i foråret.

Kenneth Plummer ønsker ikke at oplyse, hvor stort et beløb salget af sportsrettigheder skal indbringe.

»Jeg vil ikke konkretisere, hvad vi regner med at få ind. Jeg kan kun sige, at vi forventer at realisere vores sparemål på det område,« siger Kenneth Plummer.

Sportschef på TV 2 Sporten, Flemming Meier, bekræfter, at han har haft et møde med Danmarks Radio om salg og køb af stationens sportsrettigheder.

»Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden. DR lovede at vende tilbage efter sommerferien, så det regner jeg bestemt med, at de gør,« siger Flemming Meier.

TV 2 interesserede i VM
Selvom TV 2 Sporten i forvejen ejer en del rettigheder selv, har stationen tilkendegivet, at de ikke er uinteresseret i at købe ind hos DR.

»Uden overhovedet at tage stilling til økonomien i det, synes jeg, at rettighederne til VM i fodbold er meget interessante,« siger Flemming Meier.

Den nye sportskanal, TV 2 Sport, har også været til møde med Danmarks Radio. Direktør Claus Bretton-Meyer afventer dog nærmere.

»Vi har selvfølgelig klart en interesse i sportsrettigheder, men vi ser lige tiden an,« lyder vurderingen fra Claus Bretton-Meyer.

Sportschef på Viasat, Peter Nørrelund, ønsker derimod ikke at udtale sig om, hvorvidt stationen er interesseret i noget af det, DR har på hylderne.

»Vi diskuterer ikke rettighedsspørgsmål gennem avisen,« lyder den kortfattede melding fra Peter Nørrelund. Berlingske Business erfarer dog, at Viasat hurtigt tog kontakt til Danmarks Radio, da det kom frem, at DR ønskede at skille sig af med sportsrettighederne.

Danmarks Radio har blandt andet rettighederne til VM i fodbold, OL samt kampe i de bedste danske håndboldligaer.