Plenti vinder mobilkunder på rent abonnement

Det nyeste mobilselskab henter halvdelen af sine nye kunder på et abonnement, som ikke har de digitale blade og tjenester, som selskabet slog sig op på for at skille sig ud.

Plenti åbnede i marts. Bagmændene er Onfone- og Mofibo-stifter Morten Strunge (til venstre) og Fullrate-medstifter Peter Mægbæk (til højre), og de har nu 20.000 kunder i butikken. Arkivfoto: Asger Ladefoged, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

20.000 danskere har nu skiftet deres gamle mobilselskab ud med det nyeste på det danske marked, Plenti, og mange af dem vælger et klassisk abonnement uden de mange digitale blade og aviser.

Plenti åbnede 14. marts som et rent mobilselskab med blot ét abonnement på hylden men - som det første mobilselskab i Danmark - med et dataabonnement uden øvre grænse. Lige op til sommerferien valgte Plenti dog også at tilbyde et mobilabonnement, som stadig gav ubegrænset tale, ubegrænsede SMS-tekstbeskeder og MMS-billedbeskeder og ubegrænset data, men som ikke gav adgang til de digitale udgivelser fra bl.a. Berlingske og Egmont samt gratis adgang til Tivoli.

Det har tilsyneladende fordoblet Plentis kundetal hen over sommeren. Administrerende direktør og medstifter af Plenti, Peter Mægbæk, fortalte til Berlingske i juni, at selskabet da var oppe på »omkring 10.000« kunder. Nu er der 20.000 kunder i forretningen, og omkring halvdelen af de nytilkomne vælger abonnementet uden digitale ekstratilbud.

Målet er 100.000 abonnenter i 2018

»Vi er meget tilfredse, og vi regner fortsat med at nå vores mål om 100.000 abonnenter inden for de første par år,« siger Peter Mægbæk.

Plenti kan dog efter hans udsagn løbe rundt med halvdelen, altså 50.000.

Han stiftede Plenti sammen med Onfone- og Mofibo-stifter Morten Strunge. De to så et behov for at skabe et selskab med fokus på enkelthed, ligesom alle de store selskaber forsøger at rydde op og ud i deres abonnementer for at gøre det mere overskueligt og gennemsigtigt, hvad folk faktisk betaler for.

Plenti bruger »3«s mobilnet i Danmark til sine kunder.

Største mobilselskab i Danmark er TDC, der ved udgangen af marts - hvilket er de nyest tilgængelige tal - havde 2,57 millioner mobilkunder i sin butik, der også omfatter YouSee og Telmore. Næststørst er Telenor, som ved udgangen af juni havde 1,78 millioner mobilkunder, mens Telia er tredjestørst med 1,64 millioner mobilkunder. »3« havde ved udgangen af juni omkring 1,2 millioner mobilkunder og er dermed fjerdestørst.