Plenti må ikke længere tage ekstra for roaming

Energistyrelsen trækker mobilselskabets særtilladelse tilbage efter TDCs opkøb.

Plenti nåede at få IT-iværksætteren Preben Damgaard (til venstre) med som ny investor, inden TDC i september købte mobilselskabet, som nu mister sin ret til at tage ekstra for roaming. Til højre nu tidligere administrerende direktør Peter Mægbæk. Arkivfoto: Plenti Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilselskabet Plenti har fået inddraget sin tilladelse til at måtte tage ekstra for, at kunderne bruger deres telefon i udlandet.

Det sker, efter at TDC har købt selskabet, som har omkring 90.000 kunder.

Energistyrelsen, som er øverste myndighed på teleområdet herhjemme, gav 31. august Plenti lov til at tage ekstra roamingpris hos kunderne, sådan som det var muligt at søge om, efter at EU 15. juni ellers gjorde det ulovligt for teleselskaber og internetudbydere at tage ekstra, når folk bruger deres mobiltelefon og dataforbindelsen i de øvrige 27 EU-lande.

Tilbagetrækningen af særtilladelsen, som sker med virkning fra 4. december, kommer, efter at TDC 11. september købte Plenti af Morten Strunge, som stod bag Onfone og Mofibo, og Peter Mægbæk, som var medstifter af tele- og internetudbyderen Fullrate. Efterfølgende er alle Plentis kunder flyttet fra »3«s til TDCs mobilnet.

»Energistyrelsen har derfor vurderet, at de særlige og ekstraordinære økonomiske omstændigheder, der kunne begrunde en tilladelse, ikke længere er til stede. Plenti har ikke ønsket at indgive en opdateret ansøgning til fornyet vurdering, og Energistyrelsen trækker derfor pr. 4. december 2017 Plentis tilladelse til at anvende roamingtillæg tilbage,« hedder det i en meddelelse fra Energistyrelsen.

Hvordan tilbagetrækningen slår igennem på Plentis kunder i form af ændrede abonnementer og/eller priser, står endnu ikke klart.

Både Morten Strunge og Peter Mægbæk har efter købet forladt Plenti.