Playstations virtual reality-headset kommer til oktober

Der er allerede 160 spil på vej til headsettet, og 260 spiludviklere arbejder på endnu flere.

En kvinde prøver PlayStations Virtual Reality-headset i San Francisco, Californien 15. marts, 2016. REUTERS/Noah Berger Fold sammen
Læs mere
Foto: NOAH BERGER

Sonys virtual reality-headset til Playstation, PS VR, kommer til Danmark i oktober, og den vejledende europæiske pris bliver på 399 euro, som svarer til cirka 3000 kroner.

Det afslørede Sony tidligere tirsdag aften på spilmessen Game Developers Conference i San Francisco i Californien, skriver elektronikgiganten i en pressemeddelelse.

»Siden vi løftede sløret for PS VR under Game Developers Conference i 2014, har vi fået en enorm respons fra både spillere og udviklere«, siger Andrew House, præsident for Sony Computer Entertainment Inc.

»For at sikre os, at vi kan blive klar til at levere nok PS VR-enheder og en lang række softwaretitler til forbrugere i hele verden, har vi besluttet at lancere PS VR i oktober 2016.«

»Vi er mere end begejstrede over at kunne levere den fantastiske oplevelse, som PS VR skaber, til kunder«, siger præsidenten.

Der er mere end 160 spil på vej til PS VR, og over 260 spiludviklere er lige nu i gang med at udvikle spil til det nye system. Blandt spilproducenterne, der er i gang er 2K Games, Electronic Arts og Ubisoft.

Nogle af spiltitlerne, som er på vej, er Eagle Flight fra Ubisoft, Wayward Sky fra Uber Entertainment og Until Dawn: Rush of Blood fra SCE WWS.

Derudover arbejder spiludvikleren DICE og Lucasfilm på et nyt Star Wars: Battlefront, som kun udkommer til PS VR.

Desuden vil PS VR bruges til forskellige multimedieoplevelser, som for eksempel at se 360 graders billeder og videoer, som vil få brugeren til at føle, at man fysisk er i motivet.