Playstation sælger ikke længere så godt

Sonys indtjening styrtdykker - og det bliver værre.

Det er blandt andet datterselskabet Sony Ericssons svigtende salg af mobiltelefoner, der volder Sony-koncernen problemer. Foto: Yoshikazi Tsuno, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salget af den japanske elektronikgigant Sonys nyeste spillekonsol, Playstation 3, er gået ni procent tilbage, og Sonys resultat efter skat er faldet med hele 95 procent.

Sony fremlagde torsdag morgen, dansk tid, kvartalsregnskabet for det vigtige julekvartal. Her er der blevet solgt 4,46 millioner Playstation 3-maskiner mod 4,9 millioner for et år siden. Også salget af den bærbare udgave, Playstation Portable (PSP), er gået tilbage, nemlig fra 5,76 millioner styk for et år siden til nu 5,08 millioner.

Kæmpe fald i årsresultatet

Sony kriges med Microsoft og Nintendo om markedet for spillekonsoller, hvor Microsoft har sin Xbox 360 og Nintendo sin Wii. Nintendo, som også torsdag fremlagde sine tal, havde haft et godt salg men forudser en hård tid med mindre salg og mindre indtjening frem til udgangen af marts.

Samtidig producerer Sony alt fra fladskærmsfjernsyn over digitalkameraer til mobiltelefoner. Og koncernen er hårdt presset. Årsresultatet faldet til 10,4 milliarder yen (0,65 milliarder kroner) fra 200,2 milliarder yen (12,6 milliarder kroner) for et år siden. Indtjeningen faldt med 25 procent.

I minus for første gang i 14 år

Sony advarede forleden om, at koncernen vil komme med sit første minusresultat i 14 år for de første tre måneder af 2009. Det er presset på priserne for forbrugerelektronik, der trykker, samtidig med at salget går tilbage. Sony rammes også af, at mobilproducenten Sony Ericsson, som Sony ejer halvdelen af, har haft en svær tid.

Sony vil skære 8.000 stillinger af de i alt 185.000 væk og lukke mellem fem og seks af de 57 fabrikker verden over. Det svarer til næsten ti procent.