Playstation 3 slår Wii i Japan

Sony har for første gang overhalet Nintendo på hjemmebane. Alligevel jubler analytikerne ikke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen mellem Sonys Playstation 3 og konkurrenten Nintendos Wii spidser til, efter at Playstation 3 for første gang overgik salgstallene for Wii i november på hjemmebanen i Japan.

Sony har siddet solidt på markedet for spillekonsoller i dety meste af et årti men fik kam til sit hår, da Microsoft rullede ud med sin Xbox 360, og Nintendo senere rystede markedsandelen grundigt med sin nyskabende Wii.

Nu kunne noget tyde på, at Sonys greb om magten styrkes. På fire uger frem til 25. november solgte Sony 183.217 Playstation 3-maskiner i Japan, mens Nintendo »kun« fik langet 159.193 Wii-konsoller over butiksdiskene. Nogle måneder har Wii solgt fem-seks gange så godt i Japan som Playstation 3.

Nintendo har haft problemer med at kunne levere så mange Wii-maskiner, som kunderne har ønsket. Til gengæld er spillet »Wii Sports« blevet et af de mest populære spil overhovedet.

Sony fik en skuffende salgsdebut for Playstation 3. Siden har Sony lanceret en mere skrabet udgave af spillemaskinen, ligesom forgængeren - Playstation 2, der herskede over konsolmarkedet - har fået en opstrammer og et kærligt klap fra marketingafdelingen for at sikre andele.

Analytikere er dog forbeholdende med at male et for rosenrødt billede for julesalget af Playstation 3.

»Jeg kan ikke se, at Playstation 3 vil rykke meget ved juletid i de oversøiske lande, navnlig fordi den stadig er dyrere end de andre maskiner, og fordi den har mindre software,« siger analytiker Hiroshi Kamide fra KBC Securities, til nyhedsbureauet Reuters.