Planer om VIP-terminal i Billund

En privatdrevet VIP-terminal, hvor prominente gæster og rige forretningsfolk kan hygge sig før de letter eller efter de er landet med deres private jet i Billund Lufthavn.

Det kan blive en realitet i løbet af få år, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Og ifølge Kristoffer Sundberg, indehaver af The Airplane Company, der er idemanden bag VIP-terminalen, er behovet allerede nu til stede.

- Der lander allerede i dag mange prominente gæster og rige forretningsfolk i Billund Lufthavn. Mange af dem kommer flyvende til Billund i deres private jet, men de er i dag henvist til en lounge i den gamle terminalbygning. Og det er de kunder, vi skal kunne tilbyde mere luksuøse forhold, siger Kristoffer Sundberg.

Den 23-årige Kristoffer Sundberg er søn af Gunhild og Niels Sundberg. Sundberg-familien, der i dag flyver i samarbejde med British Airways, stiftede for mere end et kvart århundrede siden Billund-selskabet Sun-Air of Scandinavia.

Indehaveren af The Airplane Company har taget ideen med businessterminalen med hjem til Billund fra udlandet.

- Det vil koster mellem 20 og 25 millioner kroner at bygge en businessterminal. Og det vil udover de prominente gæster og rige forretningsfolk kunne trække mange nye kunder til, siger Kristoffer Sundberg.

De VIP-terminaler Kristoffer Sundberg har set rundt om i verden er omgivet af luksus.

- Mange af de gæster, der chartre os til at flyve for sig, er vant til luksus. De rejser meget, og udover at kunne slappe af i luksuøse omgivelser, har de en forventning om at kunne overnatte, tage et bad og have lidt privatliv i loungen, siger Kristoffer Sundberg.

Den unge forretningsmand er sammen med investorer langt med planerne om opførelsen af en VIP-terminal.

- Og Billund Lufthavn har jo de arealer, opførelsen af en terminal kræver, siger Kristoffer Sundberg.

I dag er det kun de kongelige, der har deres eget lounge-område i lufthavnen. Fungerende lufthavnsdirektør, projekt- og udviklingschef Anders Nielsen, har hørt om planerne om en VIP-terminal.

- Det lyder interessant. Det vil betyde yderligere aktivitet i Billund Lufthavn, og det kan vi kun være interesseret i, siger Anders Nielsen.

Han nævner, at private fly og taxafly i dag er henvist til den gamle lufthavnsterminal. Kilde: Vejle Amts Folkeblad