Plan om Danmarks højeste hus er kuldsejlet

Det der skulle blive Danmarks højeste hus og Aarhus' vartegn, det 142 meter høje Lighthouse, bliver ikke til noget i denne omgang.

Foto: Axel Schütt. Claus Hommelhof foran en af de realiserede etaper af Lighthouse
Læs mere
Fold sammen
Investoren bag Havneinvest A/S, der skulle bygge det 142 meter høje Lighthouse i Aarhus, har droppet det prestigefyldte projekt, der blev sat i søen for mere end seks år siden. Det skriver Jyllands-Posten.dk.

Havneinvest skulle inden nytår beslutte sig for, om man ville betale 270 mio. kr. for byggegrunden til højhuset på havnefronten, men det kommer ikke til at hænge sammen, og især jordbundsforholdene og omkostningerne ved at bygge højt har været udslagsgivende.»Summen af det hele gjorde projektet lidt håbløst, og skulle vi så oveni regne med lidt ekstra omkostninger, nåede vi alt for langt væk fra det, der var realistisk,« siger Claus Hommelhoff, der er hovedinvestoren bag Havneinvest, til Jyllands-Posten. Han har i øvrigt uden held forsøgt at få store europæiske entreprenører med på projektet, der ville komme til at koste halvanden milliard kroner.

Så sent som 30. september fastholdt Aarhus-borgmesteren Jacob Bundsgaard (S), at Lighthouse skulle realiseres efter den oprindelige plan. Men efter at Havneinvest A/S nu har opgivet projektet, er han alligevel åben for at se på andre muligheder.


»Det er klart, at når nogle i øvrigt meget dygtige og driftige investorer ikke har kunnet finde løsningen til at realisere projektet, er vi nødt til at tage det ind på værkstedet og se på, om rammen er rigtig,« siger borgmesteren til Jyllands-Posten.

Lighthouse-projektet omfatter udover højhuset også lavere byggeri, og her er der gennemført en etape, som de første beboere kunne tage i brug i maj 1012.