Pladsmangel på IT-kirkegården i 2008

112 danske IT- og televirksomheder blev slået i gulvet i 2008. Det viser en opgørelse, Computerworld.dk har foretaget.

IT-Factory blev den mest omtalte konkurs sidste år. Men 111 andre IT- og televirksomheder døde også. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
2008 blev et hårdt år for den danske IT- og telebrance, som satte rekord med hele 112 konkurser. Det skete selv om det samlede antal konkurser stadig var på et lavt niveau. Det er analysevirksomheden Experian, der har opgjort tallet for Computerworld - og tallene viser, at særligt årets sidste kvartal blev nogle hårde måneder.

I forhold til samme kvartal året før, steg antallet af konkurser med 233 procent. Samlet set steg antallet af konkurser 45 procent i forhold til 2007. Overfor avisen forklarer Camilla Rose, der er kommunikationschef i Experian, at fænomenet kan skyldes at perioden fra 2003 og frem var præget af rekordmange nystartede selskaber - og at det meget vel kan være blandt de samme nystartede selskaber, at der nu bliver sorteret ud. Den finansielle krise her blot sat turbo på udviklingen.

Selv om IT-branchens genvordigheder ser skræmmende ud, klarer branchen sig dog bedre end landet som helhed, hvor antallet af konkurser steg fra 2007 til 2008 med 61,6 procent.

Experian forventer, at konkursbølgen fortsætter - blandt andet fordi antallet af virskomheder, der bliver registreret som dårlige betalere i RKI er steget markant.