PKA poster penge i dækvirksomheds redning

Pensionsselskabet PKA, der blandt andet varetager pensionsopsparinger for sygeplejersker og socialrådgivere, skyder atter en pose penge i den skandaliserede dækvirksomhed Genan. PKA-chef regner med, at det er sidste gang.

Foto: Erik Refner. Genan har i øjeblikket en negativ egenkapital på omkring 270 mio. kr.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Genan har i øjeblikket en negativ egenkapital på omkring 270 mio. kr. og det nye kapitalindskud fra PKA er en del af den større redningsplan, der blev besluttet i tidligere i år, men har måtte afvente en godkendelse fra de tyske skattemyndigheder.PKA vil ikke ud med, hvor mange penge selskabet i alt har skudt i Genan, men det ligger over 1 mia. kr. Michael Nelleman Pedersen, der er investeringsdirektør i PKA, regner med at det nye indskud bliver det sidste.

»Hvis vi ikke kan skabe en bæredygtig virksomhed på dette grundlag, er det en helt ny situation. det er klart min forventning, at vi ikke kommer med flere penge, men jeg kan jo ikke definitivt nægte, at det kan ske,« siger Michael Nelleman Pedersen til Børsen.Investeringsdirektøren tilføjer, at et nyt kapitalbehov dog også kunne ske ud fra et positivt perspektiv såsom nye alliance- og ekspansionsmuligheder.