PKA indgår stort samarbejde om 1200 boliger

I første omgang omfatter det ligeligt ejede partnerskab tre investeringer i 1200 boliger i Skejby, Brabrand og på Ceres-grunden i Aarhus.

Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionskassen PKA har indgået et strategisk samarbejde med entreprenørvirksomheden A. Enggaard med henblik på langsigtet investering i ejendomme. I første omgang omfatter det ligeligt ejede partnerskab tre investeringer i 1200 boliger i Skejby, Brabrand og på Ceres-grunden i Aarhus.

- Aftalen udnytter den synergi, som eksisterer via A. Enggaards kompetencer som anerkendt projektudvikler og bygmester i kombination med PKA's finansielle styrke. I PKA ser vi derfor flere fordele ved at indgå dette samarbejde med A. Enggaard: Vi får sikret et langsigtet afkast til vores medlemmers pensioner via spændende og funktionelt kvalitetsbyggeri, siger PKA's ejendomschef, Nikolaj Stampe, ifølge en meddelelse.

Ifølge aftalen skal A. Enggaard udvikle og opføre projekterne, mens PKA leverer byggefinansiering frem til boligerne tages i brug samt også endelig finansiering.

For A. Enggard giver samarbejdet økonomiske muskler til hurtig gennemførelse af flere projekter.

I forvejen har PKA og A. Enggard samarbejdet om byggeprojekterne City Campus Aalborg Universitet og Sundhedshuset i Vejle.