PKA giver DGI-byen et klima-løft

Pensionsselskabets klimafond SustainSolutions lægger pengene til en omfattende renovering af både hotelværelser og konference- og sportsfaciliteter.

Foto: PKA Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DGI-byen vil være i front på klimavenlighed, og inden for et års tid forventer kongrescentret at kunne byde gæsterne velkomne til 100 energirenoverede værelser i topklasse, ligesom konference- og sportsfaciliteter vil have fået et løft. Det oplyser PKA’s energifond SustainSolutions, der investerer 38 mio. kroner i projektet.

»Skal Københavns Kommune indfri sine planer om at blive CO2-neutral i 2025, skal langt flere bygninger energirenoveres over de næste år. Her kan vi lære meget af DGI-byen, som har vist sig som en visionær og ambitiøs grøn spiller,« udtaler Christian Niepoort, CEO for PKA’s energifond.

Renoveringen, der påbegyndes her i foråret, indebærer blandt andet installation af LED-belysning og nye ventilations- og energisystemer, der forventes at spare mere end 100 ton CO2 årligt.

»Et besøg i DGI-byen skal være en oplevelse, og på trods af et stort klimafokus er der ikke gået på kompromis med design. Enhver designdetalje har nemlig gennemgået en skarp udvælgelse for at sikre et samspil mellem det visuelle udtryk og energibesparelserne. Belysnings- og brusearmaturer er blandt andet nøje udvalgt, så designet passer til den øvrige modernisering samt lever op til DGI-byens visioner om at spare på energien,« oplyser SustainSolutions i en pressemeddelelse.

SustainSolutions arbejder generelt med totalløsninger inden for energirenovering. Konceptet er, at fondens investering forrentes af provenuet fra energibesparelsen. Hvis besparelsen er større end forrentningen, tilfalder differencen ejendommens ejer. PKA lagde 300 mio. kroner ind i fonden, da den blev oprettet i 2015.

»Midlerne fra PKA’s energifond har gjort det muligt at skabe et mere klimavenligt DGI-byen og tilmed løfte den samlede oplevelse for vores besøgende ved at gennemmodernisere faciliteterne,« udtaler DGI-byens adm. direktør Michael Stensbøl.