Pizza Hut skærer ned i Island

Den islandske ledelse i den amerikanskejede fastfoodkæde Pizza Hut har besluttet at lukke to af dens tre restauranter i landet på grund af faldende omsætning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den økonomiske krise i Island er ved at jage den internationale fastfoodkæde Pizza Hut ud af landet. Ledelsen har besluttet at lukke to restauranter i hovedstaden Reykjavik. Kun en enkelt vil være tilbage i et shoppingcenter i udkanten af byen.

I en meddelelse fra selskabet hedder det, at baggrunden for beslutningen er, at situationen i samfundet og forbrugermønstret har ændret sig markant sammenholdt med en fordobling af låneudgifter og stigende råvarepriser, skriver avisen Morgunbladid.

Administrerende direktør for Pizza Hut Iceland, Thórdís Lóa Thórhallsdóttir, siger, at det er helt tydeligt, at de islandske familier i dag har færre penge til forbrug og derfor ikke går ud og spiser så hyppigt som før.

Sidste år valgte direktøren for McDonalds i Island efter 16 år at lukke den internationale kædes tre restauranter i Reykjavik, for dagen efter at genåbne dem under navnet Metro.

McDonald's Icelands administrerende direktør, Jón Gardar Ögmundsson, forklarede det den gang med, at ingredienserne, der skulle købes i Tyskland, var for dyre, når de skulle betales med den kriseramte islandske valuta.

/ritzau/