Piratsag overvejes bragt for Højesteret

Teleselskaberne er ikke tilfredse med at være dømt for at være medskyldige i, at deres kunder besøger netsider med piratkopieret materiale.

Sagen om lukningen af danske Tele2-kunders adgang til Pirate Bay-netstedet ender måske i Højesteret. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om lukning af adgangen for Tele2s kunder til Internet-stedet Pirate Bay kan ende for Højesteret.

I går, onsdag, besluttede Østre Landsret, at Tele2s kunder fortsat ikke skal kunne komme ind på netadressen, der beskyldes for at huse ulovligt kopierede film og ditto musik.

Tele2 ejes i dag af den norske Telenor-koncern, som også ejer mobilselskaberne Sonofon og CBB Mobil, Internet-udbyderen Cybercity og TV-leverandøren Canal Digital. Regulatorisk chef Nicholai Kramer Pfeiffer er stærkt uenig i afgørelsen.

Stadig uklart

»Vi har aftalt at tage et møde i brancheorganisationen, før vi ansøger om bevilling til tredje instans, altså få sagen bragt for Højesteret. Det er ingen hemmelighed, at dommen fra i går er noget uklar. Det er den samme uklarhed, som vi havde før afgørelsen, og som var årsag til, at vi bragte den videre,« siger Nicholai Kramer Pfeiffer til Business.dk.

Internet-udbyderne vil vide, hvor langt deres forpligtelser til at gribe ind skal række.

»Samtidig er spørgsmålet, om det overhovedet er Internet-udbyderen, der skal i retten, når man lige så godt kunne have anlagt sag direkte mod Pirate Bay i Danmark. Man går efter budbringeren i stedet. Det er det helt principielle spørgsmål, som vi ønsker afklaret. Vi har hverken sympati for Pirate Bay eller for musikbrancheforeningen IFPI,« siger Nicholai Kramer Pfeiffer.

Afgørelse i næste uge

Dommen fra Østre Landsret skal ankes inden 14 dage fra afsigelsen.

»Jeg tror, at vi med udgangen af næste uge har en god ide om, hvad vi gør,« siger han.

IFPI fik i februar 2008 nedlagt fogedforbud, så Tele2 skulle spærre for sine kunders adgang til Pirate Bay, der er verdens største fildelingstjeneste. Den blev oprettet i Sverige i 2003. Spærringen foretages af Internet-udbyderen, altså Tele2, på samme måde, som de fleste danske teleselskaber spærre for adgang til sider med børnepornografi. Men det sker på baggrund af en konstant àjourført liste, som Rigspolitiet udarbejder sammen med Red Barnet. Og det gør en væsentlig forskel i forhold til, at en brancheorganisation vil have grebet ind, mener udbyderne.

»Der findes ikke tilsvarende sager nogen steder, og derfor har sagen vakt meget stor bevågenhed på internationalt plan,« siger Nicholai Kramer Pfeiffer.