Piratsag først i gang efter ferien

Dommeren, der skal se på den omstridte Pirate Bay-sag, mener først at kunne samle parterne efter sommeren. Og hun er ikke længere medlem af omstridt forening.

Det svenske netsted Pirate Bay kommer nu igen for retten. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først efter sommeren vil en dommer se på, om fængselsdommen til fire svenskere for at have bidraget til ulovlig kopiering af film og musik skal ændres.

Sagen om netstedet The Pirate Bay, som har til huse i Sverige, vil først kunne komme for Svea Hovrätt efter sommeren, fordi det umiddelbart ser ud til at blive svært at koordinere de mange advokaters kalendere før da.

Strid om inhabilitet

Dommer bliver Ulrika Ihrfeldt. Hun har været medlem af Svenska Föreningen för Upphovsrätt (Den svenske forening for ophavsret), ganske som dommer Thomas Norström, som ved Stockholms Tingsrätt dømte de fire svenskere til hver et års fængsel og en fælles erstatning til musikbrancheforeningen IFPI på 30 millioner svenske kroner.

Thomas Norströms habilitet kom imidlertid bagefter i skudlinien, fordi han er medlem af foreningen, sådan som også advokaterne, der forsvarede musikbranchen, er det. De dømte har derfor krævet en ny rettergang, da de ikke føler, at dommeren var upartisk.

Den nye dommer, Ulrika Ihrfeldt, understreger, at hun ikke siden 2005 har betalt medlemskab af foreningen.

Dansk sag sidst på året

Teleselskabet Telenor i Danmark har nu fået lov til at indbringe den danske aflægger af sagen for Højesteret. Højesteret skal vurdere, om fogedrettens påbud om, at Tele2 skulle blokere for kundernes adgang til Pirate Bays netsted, var lovlig. Efter kendelsen lukkede stort set alle andre danske Internet-udbydere også for adgangen. Telenor har i mellemtiden købt Tele2 og fører derfor an i kampen.

Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår sagen kommer for Højesteret.

»Sidst på året er et godt bud,« siger regulatorisk chef for Telenor/Sonofon i Danmark, Nicholai Kramer Pfeiffer, til Business.dk.