Pirate Bays talsmand forlader skuden

Pirate Bays rapkæftede talsmand Peter Sunde forlader Pirate Bay. "Jeg forlader en rolle, for at blive en person i stedet," siger han.

Foto: Scanpix
Piratbevægelsens flagskib er ved at falde fra hinanden.

Stifterne kæmper netop nu med fængselsdom, erstatningskrav, appelsag og et salg der muligvis, og muligvis ikke bliver til noget.

Nu har den karismatiske talsmand Peter Sunde også valgt at gå fra borde. Dermed er en æra slut. I hvert fald for ham.

"I dag markerer slutningen på en æra for mig. Men jeg forlader blot en rolle for at blive en person i stedet," skriver Peter Sunde på sin blog Copy Me Happy.

Peter Sunde blev tidligere i år idømt millionerstatning og et års fængsel ved Stockholms byret. Den dom er appelleret.

Bevægelsen omkring Pirate Bay og fildeling betragter ikke spørgsmålet om pirateri som centralt. Derimod er det centrale kampen for et frit internet uden andre restriktioner end dem som teknologien sætter.

"Jeg har været meget aktiv i spørgsmålet om nettets nuværende og fremtidige tilstand. Det er en vigtig sag, og jeg vil ikke opgive kampen," skriver han.

"Kampen er blevet kørt op på et højere niveau, og det er tid til en biologisk spredning. Jeg har haft en følelse af stagnation, på et tidspunkt hvor jeg har allermest brug for at være mobil. Jeg vil have tid til at fokusere på andre projekter. Ikke mindst at skrive en bog, og læse endnu flere," skriver Peter Sunde.