Piloterne i SAS slipper med skrækken

Trods den omfattende spareplan skal der ikke fyres piloter i det fællesskandinaviske flyselskab.

Foto: JENS NOEGAARD LARSEN. Flemming Jensen er koncernchef i SAS med ansvar for driften.
Læs mere
Fold sammen
Det kan godt være, at der skal fyres i SAS - men det bliver ikke blandt piloterne. Det står efterhånden klart for ledelsen i det pressede skandinaviske flyselskab, at når det kommer til lige netop piloterne, så er der ikke overkapacitet, skriver branchesitet Standby.dk.

"Vi er lige nu i en fase, hvor vi ikke helt præcist kan fastslå det endelige behov. Det er imidlertid sikkert, at vi ikke har for mange og muligvis skal ansætte flere," siger koncerndirektør i SAS, Flemming Jensen, ifølge sitet.

Sagen er, at SAS lige nu har mange piloter på orlov. Hvor mange der reelt ønsker at vende tilbage - eller hellere vil finde en ny arbejdsgiver - er pt. uklart, men det står dog allerede klart, at der ikke er overkapacitet.

Om det så er ensbetydende med, at SAS ligefrem skal ud og ansætte nye piloter, for at kunne sende fly på vingerne, ved Flemming Jensen endnu ikke. Han forudser dog ingen problemer med at skaffe kvalificerede kandidater, skulle det blive tilfældet.

"Skulle det vise sig, at vi også skal have ansat flere piloter, er der nok at vælge blandt. Vi har konstant en base med op mod 2.000 piloter, som gerne vil ansættes i SAS," siger han ifølge Standby.dk.